REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Dalić: „Nismo imali loš pristup, na kraju smo se bespotrebno povukli, ali još smo u igri!”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.06.24. | 17:30

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije sumirao je dojmove nakon dvoboja protiv Albanije

U pravoj drami u Hamburgu, hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je 2-2 protiv Albanije. Vatreni su imali gol minusa sve do 74. minute nakon pogotka Lacija, no stigao je preokret u manje od tri minute pogotkom Kramarića i autogolom Gjasule. Ipak, potonji se iskupio u 95. minuti pogotkom za izjednačenje i po bod svakoj reprezentaciji.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, izbornik Hrvatske Zlatko Dalić podijelio je dojmove za kamere HTV-a.

"Nije lako, bila je jako teška utakmica, dva različita poluvremena. U drugom dijelu dali sve od sebe da povedemo i na kraju primimo gol u završnici. Ali još smo u igri i sve je u našim rukama, drugo poluvrijeme ohrabruje, prvo je bilo jako loše. Protivnik nam rano zabije, a mi ništa ne uspijevamo prema naprijed. No, pobjeda protiv Italije vodi nas dalje."

U odnosu na prvo kolo, Dalić je napravio tri promjene u početnom sastavu.

„Htjeli smo preko bokova više proboja sa svježim Perišićem i Juranovićem. Prvo poluvrijeme smo sporo okretali stranu. Ideja je bila imati bolji proboj, kao i da s Petkom imamo više izbora u napadu. Prvo poluvrijeme je bilo sporo i tromo, protivnik stoji iza lopte i ne možeš ga probiti. Kada smo stavili brže igrače, to je bilo rješenje.”

Na upit o tome je li se mogao spriječiti pogodak za izjednačenje, Dalić je rekao:

"Naravno da je, držiš protivnika visoko, radimo sjajan visoki presing i onda se sve u posljednjih pet minuta okrene. Povlačimo se i dozvoljavamo da nam iz polukontre zabiju gol. Stalno smo se bez potrebe tukli s njihovim napadačima."

Atmosfera na tribinama bila je sjajna.

"Hvala navijačima, držali su nas kada smo gubili i vodili. Teško je kad primiš gol i izgubiš dva boda. Još uvijek smo u igri, ali ćemo se podići do Italije i sigurno biti bolji da prođemo dalje."

Dalić smatra da pristup nije bio loš.

„Ne možemo reći da netko nije htio, ali protivnik ti zabije u startu i zatvori se. Nismo imali loš pristup, nije jednostavno išlo, presporo i pretromo je bilo. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, pokidali smo se da se vratimo i onda smo primili gol. Bespotrebno smo se povlačili na kraju", zaključio je Dalić.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićVatreniEUROEuro 2024Albanska nogometna reprezentacijaAlbanijaHNSHrvatski nogometni savezhrvatski nogomet

Ostale Vijesti