REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

VIDEO Nevjerojatna utakmica u Hamburgu, Vatreni preokrenuli pa posrnuli u samom finišu!

sri. 19.06.24. | 11:47

Preokret u dvije minute pa šok na kraju...

Sporo, mučno, na momente čak i teško gledljivo. Tako je izgledala Hrvatska do 74. minute. Albanci su nas držali u šahu, Sylvinhovi igrači su mogli biti izuzetno nezadovoljni sa samo pogotkom prednosti na velikom odmoru, a onda se konačno otvorilo! Ante Budimir bio je katalizator preokreta, a Hrvatska je u samo dvije minute izvrnula utakmicu naglavačke i stigla do vodstva od 2-1. I kada se činilo da je to to, da Hrvatska konačno plovi prema pobjedi, Albanci su još jednom zabili, ovog puta u samom finišu, za konačnih Hrvatska 2, Albanija 2.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Još jedno poluvrijeme iz pakla. Nije to bilo toliko loše kao protiv Španjolaca, ali u igri Hrvatske se nije previše toga promijenilo danas na terenu Hamburga. Krenuli smo ponovno s posjedom, imali terensku inicijativu, ali ponovno jalovu. Držali smo loptu, sporo kombinirali, a onda su nas Albanci šokirali u 11. minuti. Preselili su težište igre s lijeve na desnu stranu, Asani je potom ubacio u naših 16, a Laci se zavukao između Brozovića i Šutala te glavom pogodio u donji desni kut.

Uvukao se strah u Dalićeve igrače, koji kao da i dalje igraju pod nekom ručnom. Povrh toga, do kraja poluvremena još je Hrvatska i dobro prošla budući da su Albanci imali još dvije izgledne prilike.Ocjena poluvremena? Loše, jako loše.

I bilo je jasno da će Dalić morati reagirati i promjenama razdrmati letargiju koja se uvukla u redove njegovog sastava. Pa su u svlačionici ostali Majer i Brozović, a u igru ušli Sučić i Mario Pašalić.

Hrvatska je zaigrala u sastavu 4-2-3-1, sa Sučićem na desnom veznom, i Vatreni su konačno prodisali.

Pokušavali su Sučić i Petković, imao je Šutalo sjajnu priliku nakon ubačaja Modrića iz kornera, ali i dalje je to bilo jako, jako tanko.

Dalić je ubacio i Budimira umjesto Petkovića u 69. minuti, a ubrzo nakon toga je Pašalić imao veliku šansu koja nije okončana pogotkom.

Vremena je bilo sve manje, nervoza je presjekla igru Dalićevih pulena koji se i dalje nisu mogli otresti grča u igri.

A onda se, konačno, otvorilo!

Ključni igrač preokreta bio je upravo Budimir. Prvo je sjajno pripremio priliku Kramariću koji je majstorski pospremio loptu u mrežu za 1-1 u 74. minuti. Onda je ponovno u glavnoj ulozi bio Budimir koji je ubacio loptu u peterac, a onda ju je u svoju mrežu pospremio Gjasula samo dvije minute kasnije za veliku ludnicu u Hamburgu!

Do kraja je tu bilo svega, prilika na obje strane, i udaraca i obrana, a onda novi šok za Vatrene – Gjasula u 95. minuti zabija za konačnih 2-2 i novo razočaranje na Euru...

Hrvatska – Albanija 2-2

Hamburg. Volksparkstadion. Gledatelja: 46.784.

Sudac: François Letexier; pomoćnici: Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni.

VAR: Willy Delajod; AVAR: Jérôme Brisard (svi Francuska).

Strijelci: 0-1 Laci (11., Asani), 1-1 Kramarić (74., Budimir), 2-1 Gjasula (76., ag), 2-2 Gjasula (90+5).

Žuti kartoni: Hysaj (Albanija), Ivušić (Hrvatska).

Crveni kartoni: /.

Pogotke pogledajte OVDJE



Tijek utakmice:


Tagovi

Euro 2024Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniAlbanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti