REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Baturina: “Možda i bolje da nam protiv Italije treba pobjeda”; Budimir: “Drugi finale”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 19.06.24. | 17:15

Ante Budimir, Andrej Kramarić i Martin Baturina stali su pred kamere HTV-a u Hamburgu

Iako je između 74. i 76. minute Hrvatska u Hamburgu napravila preokrenula Albaniju, primila je pogodak u sudačkoj nadoknadi i završilo je 2-2 u 2. kolu skupine B Europskog prvenstva za nogometaše u Njemačkoj te će u ponedjeljak morati pobijediti Italiju da bi se na mala vrata dokopali osmine finala, ovisno o ishodu dvoboja Španjolaca i Talijana u četvrtak (21.00) znat će igraju li za drugo ili treće mjesto.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za izabranike Zlatka Dalića zabili su Andrej Kramarić na asistenciju Ante Budimira za 1-1, a Gjasula u 76. autogol, također na ‘asistenciju’ Budimira. Albanci su bili poveli Laci u 11. minuti, a izjednačio je (ne)sretni Gjasula u petoj minuti sudačke nadoknade.

Prvi je pred kamere HTV-a u mixed zoni došao Ante Budimir, igrač preokreta.

“Jedan bod, naravno da ostaje žal, da nismo bili kapacitet izdržati još tih 10 minuta. Imali smo 2-1, trebali smo možda čekati protivnika, no s druge strane htjeli smo zabiti treći, jer svaki gol je bitan, moguće da to nije bila dobra odluka.”

Rano je povela Albanija?

“Da, gol nakon dvije-tri kontre, bili su Albanci u nekoliko gol šansi, Livaković je odlično reagirao, no mislim da je na kraju rezultat čak i pravedan, da tako kažem. Zadnju utakmicu protiv Italije moramo svi biti na svojoj razini svih 90 minuta.”

Uspio vam je preokret u završnici, zašto se nije uspjelo zadržati vodstvo?

“Da, probali smo, dali sve od sebe, uspjeli jesmo preokrenuti, no ostaje žal za zadnjih 10 mintua loših odluka. Što je tu je, idemo dalje, drugo finale”, poručio je Budimir.

Andrej Kramarić je 29. pogotkom za reprezentaciju proslavio 33. rođendan, ali izostalo je zadovoljstvo pobjede:

“Što reći, hvala za čestitiku na golu za rođendan, ali bili bismo sretniji svi da su nam tri boda na kontu. To je nogomet, primiš u zadnjim minutama, a bili smo puno bolji na terenu. Šteta što nismo zabili treći zbog gol razlike, no dogodio se nogomert, zbog toga ga ljudi gledjaju, puno emocija”…

Ponovno nam zadnja utakmica odlučuje.

“Moramo se bacati na glavu. Sigurno da možemo svladati Italiju, puno smo puta bili u takvim situacijama. Vjerovat ćemo u sebe. Mislim da su Talijani morda čak i najbolja momčad u grupi. Bit će zajebana utakmica u ponedjeljak, ali daj Bože da nam se ponovno otvori kao zadnjih godina, da imamo sreće kada nam treba”, poručio je Krama, doslovce smog a citirali, ispričavamo se zbog neprimjerenih riječi.

Potom je došao Martin Baturina:

“Prava drama, zanimljiv nogomet. Žao mi je što nismo pobijediliu, idemo dalje.”

Preokrenuli jeste, ali ne i zadržali pobjedu.

“Loše smo ušli u utakmicu, u drugom poluvremen počeli bolje igrati, preokrenuli, no na kraju je realan rezultat.”

Navijači?

“S tribina sjajna podrška, hvala navijačima, prvi put ovo proživljavam u životu. Doista puno hvala svima. Italija? Možda i bolje tako da nema kalkulacija, da moramo pobijedi”, poručio je Baturina.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreni odsjajKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti