Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Tucak pred beogradski tromeč sa Srbijom: "Želim riješiti još neke dileme"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 07:41

Prije početka Europskog prvenstva, koje se od 4. do 16. siječnja 2024. igra u Zagrebu i Dubrovniku, hrvatska vaterpolska reprezentacija u Beogradu će odigrati tri pripremna susreta protiv reprezentacije Srbije.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija za osam dana kreće u obranu europskog zlata, osvojenog prije dvije godine u Splitu. Hrvatska će ponovno biti domaćin Eura samo što će se ove godine isto odigrati u Zagrebu i Dubrovniku. Tri generalke pred početak natjecanja Barakude će odigrati u Beogradu, do Nove godine odigrat će tri prijateljske utakmice protiv jednog od kandidata za naslov, Srbije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Mislim da smo puno toga napravili u relativno kratko vrijeme. Neke stvari, koje su bile vidljive da nisu funkcionirale u igri, kroz ove treninge barem uspjeli definirati. Onako kako bi trebale izgledati. Naravno da će prava slika biti kada počnu utakmice", rekao je za HRT izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Hrvatska je do sada odigrala dvije prijetljske utakmice, s 15-12 i 15-13 svladala je reprezentaciju SAD-a.

"Želimo još neke dileme razriješiti, da neke stvari u igri pokušamo dovesti na što veći nivo. Nadam se da ćemo EP dočekati potpuno spremni".

Hrvatska se na Euru nalazi u skupini sa Španjolskom, Crnom Gorom i Francuskom. Prve dvije momčadi skupine osigurat će plasman u četvrtfinale, a preostale dvije u osminu finala.

"Gledat ćemo Španjolsku večeras, našu posljednju utakmicu s njima kada su nas dobili u polufinalu SP-a u Budimpešti. Pokušat ćemo pogreške svesti na što najmanji mogući broj. Moramo biti svjesni da možda igramo protiv najvećeg favorita za naslov, ali mi ne razmišljamo drugačije, idemo na pobjedu. Idemo pokušati pobijediti, hoćemo li uspjeti u tome, vidjet ćemo", dodaje izbornik Tucak.

Ne smiju se podcijeniti niti Francuska, a poglavito Crna Gora.

"Crna Gora je respektabilna reprezentacija, možda nemaju snagu kao kada su bili prvaci Europe, ali radi se o sjajnoj reprezentaciji", zaključuje. 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacijaIvica TucakEuropsko prvenstvo u vaterpolu

Ostale Vijesti