REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Ispao Rubljov, pobjeda Šwiatek

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 02.07.24. | 19:42

Prošle godine Rubljov je odigrao vrlo kvalitetan Wimbledon. Dogurao je do četvrtfinala gdje je u četiri seta izgubio meč od Novaka Đokovića

Argentinac Francisco Comesana, 122. tenisač na svijetu, kreirao je iznenađenje ovog utorka u Wimbledonu, u meču prvog kola pobijedio je šestog nositelja, Rusa Andreja Rubljova, sa 6-4, 5-7, 6-2, 7-6(5).

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Po prvi puta u karijeri 23-godišnji Argentinac je prošao prvo kolo nekog od četiri Grand Slam turnira, dok je šesti igrač na svijetu Rubljov nastavio sa slabim rezultatima. Prvo je u Roland Garrosu dogurao tek do trećeg kola, dok je tijekom travnatog dijela sezone odigrao dva meča i oba izgubio.

Prošle godine Rubljov je odigrao vrlo kvalitetan Wimbledon. Dogurao je do četvrtfinala gdje je u četiri seta izgubio meč od Novaka Đokovića.

Poljakinja Iga Šwiatek, prva tenisačica na svijetu, pobjedom je otvorila turnir na londonskoj travi premda nije bila posve uvjerljiva. Svladala je Amerikanku Sofiju Kenin sa 6-3, 6-4.

U Wimbledon je Šwiatek došla kao pobjednica Roland Garrosa, gdje je pobijedila po četvrti put u karijeri, odnosno, peti put ukupno na Grand Slam turnirima, ali u Londonu nikada nije imala previše uspjeha. Najbolji njen rezultat u All England Clubu je prošlogodišnje četvrtfinale.

U drugom kolu Šwiatek će igrati protiv pobjednice susreta u kojem se sastaju Hrvatica Petra Martić i Britanka Francesca Jones. (Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

WimbledonIga SwiatekAndrej Rubljov

Ostale Vijesti