Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Sesar: „Kada igra s loptom u rukama, Šarić je najbolja četvorka u Europi“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 23:01

Pohvale na računa kapetana

Na koncu, Josip Sesar je to najbolje sažeo.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Ispunili smo svoj plan igre, u svakom smo času znali što želimo igrati, što želimo napadati i u svakoj sekundi smo igrali sjajnu obranu na Luki Dončiću“, rekao je hrvatski izbornik nakon pobjede. Pa zatim i komentirao igru večeras sjajnog Darija Šarića.

„On je naš kapetan, naš vođa. Sjajna njegova utakmica, kontrolirao je ritam, on je na toj poziciji kreator. Kada igra na poziciji četiri s loptom, po meni je najbolja četvorka u Europi i to je danas pokazao“, istaknuo je Sesar pa ipak naglaska stavio na momčad.

„Pronalazimo igrača u najboljoj poziciji, Filipović je danas uzeo odgovornost kada su se Slovenci vraćali, i kasnije mu se otvorilo kada je Sekulić snizio petorku. Nama je momčad najbitnija. Odigrali smo jednu od boljih utakmica otkako sam izbornik. Ali Zubac danas nije igrao 15 minuta, Hezonja nije bio u ritmu kao u posljednje dvije utakmice. Momčad uvijek izvuče nešto i ovi momci su to shvatili. Bitno je da na parketu dišemo kao jedan“.

Plan utakmice?

„Dončić je najbolji ili top 3 igrač na svijetu, ali uvjeravao sam igrače da su bolji. Oni nemaju odgovora kada je Hezonja na trojci, Dario na četiri, a Zubac na pet. Jesmo li napadali Dončića? Za mene su on i Jokić najbolji igrači na svijetu i sada govoriti da smo mi njega napadali ne bi baš bilo fer. A istini za volju, osjeti se da je Luka umoran i ozlijeđen“, istaknuo je Sesar.

Goran Filipović je pak, dodao:

„Počeli smo jako i dobro dobili kontrolu utakmice i nakon toga smo igrali posjed po posjed i pobijedili. Moj nastup? Ovo je jedna od tih večeri, kada sam u ritmu. Naravno da sam sretan zbog svog nastupa, ali sam još sretniji zbog pobjede“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaJosip SesarGoran FilipovićDario Šarić

Ostale Vijesti