REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Tucak: “Ovo je sadomazohizam, čemu to služi?”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 10:00

Za deveto mjesto suparnik europskim prvacima bit će Kanada

Izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak nakon pobjede nad Kanadom bio je vrlo kritičan prema formatu natjecanja na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Fukuoki.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, hrvatski vaterpolisti svladali su Kanadu 13-5 te će za 9. mjesto igrati protiv Australije koja je svladala Japan 16-15.

“Nemam što biti zadovoljan, odradili smo ono što moramo odraditi, što je sportski, što je naša dužnost. Naravno da nama nije mjesto ovdje, u ovom dijelu. Tako su se posložile kockice. Moramo to odraditi, odradili smo. Nemam što zamjeriti igračima. Kada me već pitate, onda je ova druga poruka da uopće ne vidim smisao ovoga. Smisao ovog ubijanja mentalnog igrača, mene i mojih suradnika. Ne mislim samo na Hrvatsku nego smisao uopće. Zašto više stojimo ovdje? Ako prvih šest mjesta vodi nekamo, onda se igra za to šesto mjesto i taj gornji dom. A ovo, ne znam čemu uopće. Ovo je jedan sadomazohizam. Svatko tko se bavi sportom zna kakvo je stanje kada izgubi. Kada se izgubi, ide se kući i to je to”, prosuo je žuć izbornik europskih prvaka Ivica Tucak.

A što kažu naši igrači? Pred kamere HRT-a stao je vratar.

“Kada se igra za Hrvatsku, to uopće nije pitanje. Bilo kakva utakmica, igra se za Hrvatsku. Tu nema dileme, dvojbe, jel’ teško, nije teško. Žao nam je zbog te utakmice s Crnom Gorom. Mislim da nam je čak još teže nakon pogledanog videa, nakon prospavane noći, kada malo odvrtimo film. Stvarno, mislim da, uz dužno poštovanje prema Crnoj Gori, da smo im previše toga poklonili mi sami. Ali ako ovo iskoristimo kao veliku školu i motivaciju za ubuduće, mislim da iz ovoga možemo na kraju puno i dobiti”, rekao je pak vratar Toni Popadić koji je bio prvo ime na nadmetanju s Kanađanima, skupivši devet obrana uz jedan obranjeni peterac.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(G)


Tagovi

vaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacijaIvica TucakSvjetsko prvenstvo u vaterpolu

Ostale Vijesti