Primorje preokrenulo protiv Mladosti, oboje idu u završnu rundu kvalifkacija

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.10.14. | 16:34

Vaterpolisti Primorja tijesno su svladali Mladost sa 7:6 (2:4, 1:1, 1:0, 3:1) u završnici posljednje utakmice drugog kvalifikacijskog turnira za plasman u Euroligu, a oba hrvatska kluba izborila su plasman u završni ktrug kvalifikacija.

Riječani su na bazenu Mladosti uz Savu u samoj završnici preokrenuli rezultat protiv domaćina, koji su prvi došli u vodstvo. U trećoj minuti iz kontre je pogodio Lončar. Samo minutu kasnije 'Žapci' su povisili na 2:0 zahvaljujući Milakoviću, a na 2:1 smanjuje Burić u šestoj minuti. Radu izjednačuje, a nakon peterca Mladost vraća prednost na 3:2. Dva razlike prije odmora postavlja Lončar.

 Prednost je u drugoj četvrtine porasla i na tri razlike, 5:2, a gosti 11. minuti polako počinju stizati zaostatak. Smanjio je Garcia na 5:3, Bašić na početku posljednje dionice diže na 6:3, a onda je uslijedio lov Riječana, koji je urodio plodom golovima Burića i Sukna, a dvije minute prije kraja, pobjednički pogodak postiže Petar Muslim.

Primorje je tako potvrdilo prvo mjesto u skupini C kvalifikacijskog turnira za Euroligu koji se igrao u Zagrebu, nakon što je još jučer pobjedama nad Jadranom i Marseilleom osigurao prolaz, a unatoč porazu, Mladostaši su uspjeli zauzeti drugo mjesto i izboriti, završnu, treću rundu kvalifikacija. Imaju četiri boda, isto kao i trećeplasirani Jadran, ali su prošli dalje zahvaljujući boljoj gol razlici.

Jadran iz Herceg Novog je u ranijoj današnjoj utakmici svladao Marseille 9:6 i izborio nastup u Eurokupu.

Ždrijeb završne runde kvalifikacija na rasporedu je sutra, a u bubnju će, uz Primorje i Mladost, biti još šest najboljih momčadi s kvalifikacijskih turnira iz Hannovera, Budimpešte i Kragujevca. Izvući će se četiri para koji će igrati 29. listopada i 12. studenog, a pobjednici će izboriti nastup u skupinama Eurolige. Tamo je već dubrovački Jug CO.

(Foto: HAVK)


Tagovi

Ostali sportovivaterpoloMladostPrimorje

Ostale Vijesti