Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Zlatko Dalić: “Nema bolje stvari nego kada nas Luka ovako povede na Euro”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 02.06.24. | 16:42

Izbornik reprezentacije najavio je dvoboj sa Sjevernom Makedonijom koja će biti prva od dvije pripremne utakmice za EURO 2024.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je utakmicu sa Sjevernom Makedonijom. No, jasno je kako se prvo osvrnuo na šestu “kantu” koju je njegov kapetan osvojio u velikom finalu na Wembleyu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Samo ću iskoristiti prigodu i Luki čestitati na šestom trofeju Lige prvaka, jedan je od rijetkih u svijetu s toliko trofeja. Luka dolazi u utorak ujutro, jedva čekamo da nam dođe, da mu poklonimo tortu, tako je tradicija za osvajače Lige prvaka. Nema bolje stvari nego da nas s takvim motivom i tom inspiracijom povede na Euro. Sve što Luka radi je primjer svima, pogotovo mladima. On je najbolji igrač Hrvatske svih vremena, nemam što dodati više o njemu. Hvala mu na svemu što čini za mene kao izbornika, reprezentaciju i narod. Ako potpiše novi ugovor u Realu, to je najbolja stvar”, rekao je izbornik u uvodu dodavši kako se Real riješio mnoge svoje djece koja nisu mogla završiti karijeru u Madridu. Za razliku od Luke...

Što se priprema tiče, Dalić nema nikakvih primjedbi. Sve ide prema planu i programu. Utakmicu s Makedonijom zamislio je kao svojevrsnu probu za Albaniju.

“Gledamo kako igrati, više napadački s više napadača. To nam je cilj, dat ćemo šansu 16 igrača, toliko je moguće, neke ćemo odmoriti, neki neće početi, neki neće ni igrati. Nećemo koristiti Vlašića iako je u dobrom stanju. Mogu reći Perišić će početi da vidimo u kakvom je stanju, odlično trenira”.

Mateo Kovačić mogao bi u ponedjeljak upisati svoj 100. nastup za Vatrene.

“Velika stvar. Imat će i on šansu za 100. nastup, to je nešto okvirno. Sutra stižu Brozović i Pašalić, Luka dolazi u utorak, nadam se da će svi biti spremni. Pa kreće fokus na Portugal i sve što slijedi".


Nikola Vlašić...

“Zadnji rok nam je 7. lipnja, neka tako ostane, volio bih da ostane s nama. Puno se priča, može ovaj ili onaj, ali želim imati momčad s kojom sam prošao kvalifikacije, imati to zajedništvo. Sve što smo napravili, bilo je zbog toga. Želim da je Vlašić s nama, treba nam ta kohezija, teško je dovesti nekoga na Euro koji nikada nije bio s nama. Nitko nije kvalitetom se toliko nametnuo da bi to napravio. Gledam i zasluge i zajedništvo, vjerujem da će Nikola biti dobar, da neću mijenjati svoju odluku".

Inače, reprezentacija je skupa gledala utakmicu i imala svojevrsnu internu kladionicu. Pobjednici su...

“Pletikosa, Stanišić, Mario Pašalić telefonom i ja smo pogodili rezultat finala. Nešto smo zaradili, to ćemo potrošiti, ha, ha. Prije Rusije smo Kramarić i ja nešto dobili, ali smo onda platili i više potrošili”, zaključio je dobro raspoloženi Dalić.



Tagovi

Zlatko DalićEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti