Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Hrvati na Euru sve tri utakmice skupine igraju u crveno-bijelom dresu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 17:37

Subotnji reprezentativni meni doveo je pred medije dvojac iz zadnje linije Vatrenih Josipa Stanišića i Marina Pongračića koji su prije treninga spremno odgovarali na pitanja medija.

Stanišić je na pripreme reprezentacije stigao kao osvajač dvostruke krune u Bundesligi i kandidat za poziciju desnog beka. Odlazak na posudbu pokazao se punim pogotkom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Vjerojatno je bila najbolja odluka. Nitko nije očekivao takvu sezonu, pogotovo ja. Svi su se nadali na početku da će biti sjajna, ali ne tako uspješna. Mogli smo uzeti tri titule osvojiti. Izgubili smo to finale, Atalanta je bila bolja. Nikad u povijesti nije Leverkusen osvojio naslov prvaka, ponosan sam što sam dio toga”.

Xabi Alonso je to fino posložio...

“Svi znamo kakav je Xabi Alonso bio igrač. Miran ali s velikom željom za pobjedu. Doveo je odlične igrače, svi su se uklopili u momčad. Malo je sreće trebalo ali to smo imali, ali taktički i kao čovjek je top. Sa svakim priča o obitelji. Puno nam to znači. Igrali samo za Alonsa”.

Na koncu sezone istekla je posudba i Stanišić se vraća u Bayern.

“Par puta sam pričao s ljudima iz Bayerna. Ne razmišljam o povratku, fokus je na Euru. Poslije toga sam igrač Bayerna čemu se veselim”.

Večeras je finale Lige prvaka...

“Htio bih da Luka uzme šestu titulu. Bolji će pobijediti”.

Marin Pongračić bio je standardan u Lecceu. Od 38. kola, stoper je propustio tek dvije utakmice zbog kartona. Dolazak iz Wolfsburga prošlo ljeto bilo je svjesno kako bi mogao dobiti fond utakmica.

“Sigurno mi je bio cilj da odem razinu manje ali da sam konstantan. Cilj je bio ostati u ligi. Zadovoljan sam sa sezonom”.

Ona će završiti na Euru u Njemačkoj...

“Ovo je moj prvi veliki turnir. Sretan sam što sam tu, što sam igrao protiv Egipta”.

U Ligi prvaka svi će iz okružja Vatrenih navijati za Real Madrid, osim njega...

“Pratit ćemo svi skupa u hotelu. Drago bi mi bilo zbog Luke, ali navijam za Dortmund, bio sam godinu dana s tim momcima”.

Iskustvo Italije može pomoći na Euru.

“Ako ću igrati, može mi pomoći. Protiv dosta njih sam igrao. Scamacca je opasan. Igrao sam doma protiv Atalante. Jak je brz, ima šut. Oprezni, kompaktni, agresivni jer je fizički moćan. Dat sve od sebe, dobro pripremit pa je moguće da ga zaustavimo”.

Nakon Eura možda slijedi promjena sredine.

“Za sad sam igrač Leccea. Ambiciozan sam, želim napredovati ali vidjet ćemo što će se dogoditi”.

Obojica igraju u Njemačkoj gdje su se rodili...

“Imao sam osam karata, uža obitelj će biti na tribinama. Jako dobra atmosfera će biti, možda ćemo igrati protiv Njemačke u nekom finalu”, zaključio je Pongračić.

Na koncu je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak servirao i jednu zanimljivu informaciju koja govori da će Hrvatska sve tri utakmice u skupini igrati u crveno-bijelom dresu, odnosno prvoj garnituri...



Tagovi

Marin PongračićJosip StanišićVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti