Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Zato što dovodi Raketu, Kalinić zaslužuje plaketu! Ali Hajduk zanimaju trofeji i jesen u Europi

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.07.24. | 08:01

Jedno od najvećih pojačanja u povijesti Bijelih već u četvrtak će vjerojatno zaigrati na Poljudu

Ivan Rakitić (36) pred vratima je Hajduka, pitanje je trenutka kada će sletjeti u Split te se pridružiti momčadi Gennara Gattusa koja je pobjedama nad Croatijom iz Zmijavaca (2-0) i Širokim Brijegom (3-0) završila s peticom pripremno razdoblje po velikoj vrućini na Poljudu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sportski direktor Nikola Kalinić u četvrtak je odradio prvi ulazni transfer dovođenjem krilnog igrača, gambijskog reprezentativca Abdoulieja Sanyanga Bambe iz Grenoblea koji nema baš briljantnu statistiku iz francuske druge lige, no on je bio taj kojega je Gattuso želio kao opciju na desnom krilu i treba mu dati vremena za vidjeti kako će se uklopiti u novi Hajduk. Jutros ga čekaju testiranja na terenu kako bi se utvrdilo točno stanje, a potpisao je na tri godine...

Vrijeme će pokazati je li Bamba prinova ili pojačanje, no Rakitić bi treba biti to, čeka se završetak transfera za koji bi sportski direktor trebao zaslužiti plaketu. Jer radi se o ne odveć skupom aranžmanu, paketu kojim će Rakitić zarađivati 600 tisuća eura po sezoni od sponzora, dok će klub plaćati samo bonuse za trofeje i plasman u Konferencijsku ligu, a to je ono što navijače najviše zanima.

Dolaskom Rakitića, Gattuso dobiva igrača koji je u prošlosti puno prošao, naosvajao se trofeja u klupskoj karijeri, s vrhuncem igranja u Barceloni, prije toga Sevilli, Schalkeu 04 i Baselu, a s hrvatskom reprezentacijom uzeo je svjetsko srebro. Nema se što dodati njegovom životopisu po kojemu je sigurno najtrofejniji igrač koji će nositi dres Hajduka.

Nemjerljiva je pomoć njegova kuma Marka Bralića koji ga je s Kalinićem uvjerio da dođe u Hajduk, pa jedva čekamo vidjeti koliko će se promijeniti Gattusova igra kada on dosegne optimalnu formu, jer ipak je šest mjeseci bio u Saudijskoj Arabiji gdje je intenzitet slabiji. Međutim, klasa nije prolazna, pa neka navijači 'žugaju' da je momčad prestara, pogotovo ukoliko još dođe i Edin Džeko (38) koji 'trpa' za Fener Josea Mourinha na pripremama. Hajduk bi trebao biti konkurentan na sva tri kolosijeka...

Možda će oni zatvoriti vrata mladima koji su pod Gattusom napredovali te dobivali prilike koje su iskoristili kao Bruno Durdov, Marko Capan, Madžid Šošić, Roko Brajković i Noa Skoko, jer svi su imali minutažu te postizali golove tijekom priprema.

Ivan Perišić, još jedna klasa, odradio je prvih 45 minuta pod trenerom Gattusom koji naglašava da će igrati oni koji to zasluže na terenu. A sastav za europsku premijeru s HB Torshavnom u četvrtak (21 sat) na Poljudu, još nije otkrio, jer je u dvije posljednje utakmice promiješao karte, tako da nijedna nije bila klasična generalka. Skrivao je vjerojatno početnu postavu koju ima u glavi, a još se trebaju priključiti Bamba i Rakitić koji može biti prijavljen za Europu 24 sata prije utakmice, iako popis UEFA-i treba stići ovog petka do ponoći.

Dobra vijest je i napredak u oporavku Darija Melnjaka koji je bio jedan od najaktivnijih protiv Širokog Brijega na lijevom boku te bi mogao 'istisnuti' Ismaela Dialla uskoro. Marko Livaja nije protiv momčadi Tonija Karačića postigao pogodak, ali je podijelio niz upotrebljivih lopti kada se s isturene pozicije povlačio prema sredini. Atraktivnim 'škaricama' umalo je zatresao mrežu Širokobriježana te odradio čitavih 90 minuta što je znak da je spreman te da su ozljede s kojima se mučio prošle sezone, iza njega.



Tagovi

HajdukIvan RakitićNikola KalinićGennaro GattusoIvan PerišićMarko LivajaEdin DžekoAbdoulie Sanyang BambaŠiroki BrijegHB TórshavnKonferencijska ligaHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti