Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk dobio Široki, Brajković u jednom danu zabio u dvije utakmice

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.07.24. | 20:16

Član Premijer lige BiH se dobro držao do sudačke nadoknade prvog dijela

Hajduk je dobio posljednju pripremnu utakmicu, sedam dana prije europskog ispita, svladali su Široki Brijeg 3-0 u generalnoj probi za ono što ih čeka idući četvrtak protiv HB Torshavna na punom Poljudu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U ambijentu prazne poljudske školjke, Hajduk je sa Širokim igrao jako tvrdo, falila je pubika da utakmica bude natjecateljska, a gosti, inače partneri Bijelih, postavili su se u sustavi 3-5-2 koji je posložio njihov strateg Toni Karačić.

Prva situacija koja je 'mirisala' na nešto bio je slobodni udarac Marka Livaje koji je sam izborio na 20 metara, no pucao je ravno u živi zid. Hajduk se postavio u formacij 4-2-3-1 sa skroz novom postavom od jutarnje utakmice s Croatijom iz Zmijavaca. Na vratima je kao kapetan bio Lovre Kalinić, znači li to da on sezonu počinje kao prvi vratar, to samo trener Gennaro Gattuso zna.

Ne može se reći ni je li ovo prvih 11 za HB Torshavn koji dolazi na Poljud u idući četvrtak kada Bijeli pred publikom otvaraju kampanju u Konferencijskoj ligi, točinje 2. pretkolu.

Tandem zadnjih veznih kod Splićana Marko Capan i Noa Skoko, a Anthony Kalik na lijevo krilo, dok je desno igrao Bruno Durdov, 16-godišnje otkriće sa slovenskih priprema, a Madžid Šošić polušpicu.

Nismo se nagledali ničeg atraktivnog u prvoj polovici prvog dijela, ostala je nada da će se nešto početi događati nakon stanke za osvježenje. Lijepo se jednom nakon ubačaja u peterac ubacio Dario Melnjak koji je pucao glavom, ali malo pokraj vratnice. Bila je to dobra prigoda koju je Široki dopustio Bijelima u prvom dijelu, ali ne i jedina. Prodorni Melnjak imao je još jednu nakon dodavanja Livaje kada je utrčao u kazneni prostor, ali je na mjestu bio Tomislav Adolf Tomić.

Jedinu je situaciju imao Široki nadoknadi prvog poluvremena kada je Marijan Ćavar pucao ravno u budnog Kalinića. Tek su u dodatku počela uzbuđenja i Hajduk je poveo pogotkom mladog Capana koji je zabio svojoj dojučerašnjoj momčadi gdje je bio na posudbi.

Gužva je bila nakon kornera, prvo je Livaja probao škaricama, gosti su 'očistili' s crte, pa je pucao Filip Uremović u blok da bi lopta došla do Capana koji je odmjerenim udarcem loptu kroz 'šumu' nogu poslao u donji lijevi kut.

U nastavku odmah na početku nije bilo promjena, a Hajduk se osokolio, napadao i onda došao do drugog gola nakon prodora mladog Durdova koji je pucao sa 7-8 metara, tražio suprotni kut, a dvadesetak centimetara od crte na loptu je uklizao Šošić i zatresao mrežu.

Imao je Široki solidnu situaciju za postići pogodak nakon prodora i ubačaja Domagoja Jelavića, ali Cyrille Kpan nije dobro zahvatio loptu.

Hajduku se otvorilo jer je u 76. minuti nakon lopte Livaje zabio Roko Brajković, koji je tako u jednom danu u dvije utakmice bio strijelac.

Gosti su mogli do počasnoga pogotka, ali je Jelavićev udarac glavom sjajno obranio Borna Buljan u posljednjoj minuti.

Za goste su zaigrali bivši igrači Hajduka Zvonimir Kožulj i Stipe Vučur, a na klupi je kao pomoćnik sjedio Boris Pandža.

HAJDUK - ŠIROKI BRIJEG 3-0 (1-0)

Split. Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Ante Jurić (Split).

Strijelci: 1-0 – Capan (45.+2), 2-0 – Šošić (58., Durdov), 3-0 – Brajković (76., Livaja)                            

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić (od 72. Kalinić)– Moufi, Uremović, Prpić, Melnjak – Capan, Skoko – Durdov (od 70. Brajković), Šošić (od 70. Kavelj), Kalik – Livaja. Trener: Gennaro Gattuso.

Široki Brijeg (3-5-2): T. A. Tomić – Taraba, Senić, Musa – Pranjić (od 73. Vučur), Čavar (od 73. Kožulj), Zlomislić (od 73. M. Matić), T. Tomić (od 80. Prusina), Bagarić – Ćorić (od 60. Jelavić), Chinedu (od 60. Kpan). Trener: Toni Karačić.

Žuti kartoni: Capan (Hajduk)



Tagovi

HajdukŠiroki BrijegPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti