Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

VIDEO Dva 'umjetnička djela' pokvarile dvije pogreške, Dinamo remizirao s Monacom

sri. 02.10.24. | 23:02

Šteta za ovaj remi koji je na koncu mogao i trebao biti pobjeda

Zagrebačka večer bila je sve samo ne bajkovita. Hladno, vjetrovito vrijeme, prožeto dosadnom kišom koja se sručila na hrvatsku prijestolnicu dva sata prije početka utakmice, nije nagovještavalo da ćemo na maksimirskom ruglu svjedočiti nogometnom izboru ljepote. Dva krunska dragulja Modrih – Petar Sučić i Martin Baturina, odlučili su da će im ova nezavidna kulisa biti najfinije platno za oslikavanje dvaju pogodaka, onakvih od kojih se skuplja slina u ustima. Nogomet se, znana je stvar, ne igra za umjetnički dojam, a tako ni rezultat ovaj put nije bio na strani 'umjetnika': Dinamo je odigrao 2-2 s Monacom, nakon što je imao dva gola viška...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uvodnih desetak minuta ogleda pripalo je u potpunosti – Dinamu. Modri su imali terensku inicijativu, posjed lopte i veću želju za postizanjem pogotka. I prvu priliku na utakmici. Baturina je ubacio u peterac, a nakon velike gužve i lopte koja je plesala po gol-liniji, na kraju je Salisu očistio opasnost za goste. Nastavio je Dinamo držati ritam igre, koliko se to moglo na kišom natopljenom Maksimiru, a onda se javio i Monaco i to stopostotnom prilikom. Lopta se nesretno od Bernauera odbila u noge Minaminu koji je sam izašao na Nevistića, ali vratar Dinama briljantnom reakcijom spašava Dinamo.

Nakon toga je ipak Monaco zagospodario terenom, dok se Dinamo uglavnom orijentirao na kontranapade. Imali su gosti nekoliko prilika, ali ništa konkretno.

I onda smo u smiraju prvog dijela svjedočili genijalnosti u režiji Petra Sučića. Mišić je nakon kornera Monaca, iz svog kaznenog prostora odigrao loptu u prostor, Baturina je istrčao u kontranapad i uočio je na drugoj strani usamljenog Sučića. Veznjak Dinama je zatim lažnjakom na travnjak bacio svog čuvara, pa onda lobom prevario vratar Köhna i doveo Zagrepčane u vodstvo. Sjajno poluvrijeme za momčad Nenada Bjelice!

Drugi dio donio je još žešći Dinamo. Bjeličini igrači su bili agresivniji i odlučniji, a onda je u 66. minuti trud naplaćen. Marko Rog je stvorio višak na centru, dao u prostor za Baturinu koji je gledao, vagao, računao gdje će s loptom. I onda mu je kroz glavu prošla misao da bi mogao odgovoriti na 'izazov' Sučića, krenuo je ulijevo, potegnuo ljevicom i smjestio loptu u daljnji kut za deliriji onih gotovo 12 i pol tisuća duša na Maksimiru!

A onda se sve okrenulo u samo 20-ak minuta. Prvo je Monaco izjednačio nakon velike pogreške Nevistića koji se poskliznuo kod izlaska i omogućio lagani gola Salisua, a onda je Bernauer napravio čisti penal kojeg je u 89. minuti u pogodak pretvorio Zakaria.

Šteta, velika šteta, jer Dinamo je večeras izgledao sjajno veći dio utakmice.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Dinamo - Monaco 2-2

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 12.426.

Sudac: Harm Osmers; pomoćnici: Dominik Schaal i Stefan Lupp, VAR: Christian Dingert (svi Njemačka).

Strijelci: 1-0 Sučić (45+2., Baturina), 2-0 Baturina (66.), 2-1 Salisu (74.,), 2-2 Zakaria (89., 11m)

Žuti kartoni: Petković, Ademi, Baturina, Kačavenda (Dinamo), Salisu, Embolo (Monaco).

Dinamo (3-5-1-1): Nevistić - Bernauer, Theophile, Torrente - Ristovski, Ademi (63., Rog), Mišić, Sučić, Pierre-Gabriel - Baturina (75., Kačavenda) - Petković.

Monaco (4-2-3-1) : Köhn - Vanderson, Kehrer, Salisu, Henrique - Zakaria, Camara - Akliouche, Minamino, Golovin (46., Ilenikhena) – Embolo (46., Balogun).



TIJEK UTAKMICE:


Tagovi

Liga prvakaGNK DinamoMonaco

Ostale Vijesti