Action Images / Adam Holt
Action Images / Adam Holt

Nekadašnja nada Arsenala potpisao za Lokomotivu, a klub s Kajzerice dobio je i bitku – s hakerima!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.10.24. | 17:37

Novi član zagrebačke momčadi rođen je u Berlinu, može nastupati za SAD i Etiopiju, a za prvu momčad Topnika igrao je čak i u Ligi prvaka!

Iako je ljetni prijelazni rok odavno završio, klubovi su i dalje u mogućnosti potpisati igrače koji su trenutno bez angažmana, a da su ugovor s bivšim klubom okončali za vrijeme prijelaznog roka. Najpoznatiji nogometaši koji i dalje treniraju samostalno su Wissam Ben Yedder (34), Joel Matip (33), Dele Alli (28) i Rafinha (31), dok su od Hrvata trenutno najistaknutiji pojedinci 'na burzi' Filip Benković (27), Simon Sluga (31), Ivan Fiolić (28) te Tibor Halilović (29).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Donedavno je član tog društva bio i Gedion Zelalem (27), nekoć talentirani veznjak Arsenala koji je u mlađim uzrasnim kategorijama igrao za Njemačku (U15, U16, U17) te SAD (U20, U23), ali usprkos velikim očekivanjima ipak nije uspio doseći visine koje su mu se predviđale. Posljednji angažman imao je FC Den Bosch, danas nizozemskom drugoligašu, dok je prethodno, osim za već navedeni Arsenal u čijim je redovima proveo ukupno šest godina, igrao za Swope Park, VVV-Venlo, Kansas City, New York City i Rangers.

Zelalem je za prvu momčad Topnika odigrao četiri utakmice, jednu čak u grupnoj fazi Lige prvaka kada su Topnici s 4-1 svladali Galatasaray u gostima. Arsene Wenger vjerovao je da bi Zelalem s vremenom mogao postati važan član prve postave Topnika, ali zbog dvije teške ozljede koljena ukupno je 'van pogona' bio 873 dana, odnosno praktički dvije i pol godine!

Kako Lokomotiva nije baš najidealnije ušla u novu sezonu te su nakon osam kola na pretposljednjem mjestu sa samo pet osvojenih bodova, Silviju Čabraji svako novo lice u svlačionici dobro dođe, a Zelalem, koji se najbolje snalazi na pozicijama 'šestice' i 'osmice', trebao bi konkurirati već za domaću utakmicu protiv Gorice koja će se odigrati u subotu,5. listopada, s početkom u 16 sati.

Za kraj, spomenimo da dolazak Zelalema nije jedina novost iz Lokomotive. Naime, klub je ove srijede, nakon točno 107 dana 'odmora', vratio kontrolu nad svojim Instagram profilom. Lokosi su bili žrtve hakerskog napada, privremeno su promijenili ime u 'Weznyx_9pblbytw', dok su sada opet opet NK Lokomotiva Zagreb. Kako sami kažu, iz ove priče izvukli su neke pouke o sigurnosti na internetu, što su, očito, proslavili potpisom novog igrača. (I.A.S.)



Tagovi

Lokomotiva ZagrebHrvatska nogometna ligaHNLGedion ZelalemGedion Zelalem

Ostale Vijesti