Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

VIDEO Igrač za kojeg je Boto istaknuo da je ljetos stiglo ponajviše upita u klub potpisao do 2027. godine!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.10.24. | 17:55

Stigao je na mala vrata, a pokazao se kao veliko pojačanje!

Kad je u siječnju ove godine Roko Jurišić stigao u Osijek iz Mure, mnogi su smatrali kako su ga Bijelo-plavi angažirali tek kako bi bio zamjena za Dambrajeva ili čak Bukvića koji je prošle sezone dosta često znao, primarno zbog slabe konkurencije, zaigrati na poziciji lijevog beka. Jurišić je u medijima dobio tek red ili dva, njegov je dolazak notiran jednom crticom, a sada je, ni 365 dana kasnije, jedan od važnijih pojedinaca Bijelo-plavih te igrač za kojeg je ljetos, uz Antona Matkovića, Osijek zaprimio najviše upita od europskih klubova.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jurišić je po dolasku u Osijek potpisao do 2026. godine, da bi za svoje sjajne igre nagradu dobio u vidu novog i godinu dana duljeg ugovora.

„Drago mi je što sam se odlično snašao u Osijeku i brzo se izborio za svoje mjesto u momčadi i najboljem sastavu. Mislim da sam to i zaslužio svojim igrama i sada samo trebam nastaviti u tom ritmu. Zahvalan sam Klubu i ljudima ovdje na novoj prilici u mojoj karijeri, zbog toga ću se potruditi još i više. Cilj mi je svaku utakmicu odigrati maksimalno i davati sto posto za ovaj klub. NK Osijek mi je pružio sve i moram uzvratiti na najbolji način, dobrim igrama. Na meni je da kvalitetno radim, slušam trenera i ljude koji vode klub i da ugradim svoj doprinos u što bolje rezultate. Tako će biti sve dok sam ovdje i samo sam na to fokusiran. Idemo zajedno ostvariti što bolji plasman, sada nam napokon dobro ide i treba nastaviti s pobjedama“, rekao je za klupsku mrežnu stranicu Roko Jurišić.

Jako zadovoljan odrađenim poslom bio je i José Boto, sportski direktor Bijelo-plavih.

„Roko je novi ugovor i više nego zaslužio. Jedan je od naših najboljih i najvažnijih igrača. Produžili smo mu ugovor za još godinu dana i to je dio klupske politike oko mladih igrača koji su bitni za nas, da im obnovimo ugovore. To znači da drugim klubovima neće biti jednostavno doći do njih. Najvažnije je da ćemo i dalje moći uživati u Rokovim dobrim igrama.“

Zanimljivo, Jurišić je ove sezone odigrao sve utakmice, a jedina u kojoj na terenu nije bio od prve do posljednje minute ona je protiv Slaven Belupa kad su Bijelo-plavi slavili s 1-0. Nadalje, Jurišić je bio jedini strijelac u minimalnoj pobjedi protiv Lokomotive u 7. kolu HNL-a, dok je svoj prvijenac za Osijek upisao još prošle sezone kad je poentirao u ogledu protiv svoje bivše momčadi Rijeke (2-0).




Tagovi

Roko JurišićNK OsijekOsijekHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti