REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

VIDEO Budimir: “Iskusili smo u prvom licu kako će biti sa Španjolcima”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 08:05

Napadač Osasune zabio je za pobjedu nad Portugalom te se ‘kvalificirao’ za početnih 11 protiv La Roje

Ante Budimir prva je napadačka opcija za Španjolsku. Slutili smo to zbog njegova načina igre, različitog od naših ostalih napadača koji konkuriraju za 'devetku', pa dobili potvrdu protiv Portugala u subotu u Lisabonu. Napadač Osasune je dobru igru okrunio pogotkom koji se ispostavio vrijednim pobjede 2-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Povijesna pobjeda, a uvijek je lijepo pisati povijest. Godinama nam s Portugalom nije išlo, no danas smo uspjeli. Mislim da je bila jako dobra utakmica. Isprobali smo puno stvari. Kao što je rekao zbornik prije utakmice, dobili smo neke odgovore i rješenja. Bili smo dobri, odgovorni i kompaktni, zajedno smo djelovali i u fazi obrane i u fazi napada. Znali smo da oni kontroliraju dobro loptu i drže posjed pa smo probali biti kompaktni i uspjeli smo. Imali smo nekoliko jako dobrih situacija, kontri i polukontri, mogli smo zatvoriti utakmicu već u prvom poluvremenu. No i oni imaju svoju kvalitetu, bitno da smo na kraju uspjeli pobijediti, imali smo sveukupno bolje šanse, izdržali smo i taj njihov pritisak. Sigurno da nas u tjednu ispred nas čeka analiza koja će nam pomoći da budemo što spremniji za Španjolce”, kazao je Budimir za HRT.

U svom 21. nastupu za Vatrene zabio je treći gol za reprezentaciju izbjegavši zaleđe nakon Pašalićevog udarca u gredu.

“Mario je odlično primio loptu i u okretu je iz voleja pogodio izvrstan udarac, Costa ju je dirao. Kad se to događalo svi su nekako bili iznenađeni, Pašalić je vrhunski iskontrolirao loptu, stoperi su nekako bili iznenađeni i neodlučni, nisu znali što da rade, da li da idu naprijed ili natrag, ja sam tu uspio nekako izmaknuti njima, iskoristiti nepažnju, to je najslađe, kad moraš samo završiti, super gol.”

Što očekuje od dvoboja sa Španjolcima?

“Odmah utakmica visokog nivoa, ali sve na Euru su takve. Težak protivnik, također imamo s njima iskustvo kakvo imamo, ali, kao što je rekao izbornik, iskusili smo u prvom licu što i kako će biti i u subotu u Berlinu. Sigurno da možemo i bolje, ali sigurno da je danas bilo i puno dobrih stvari. To sad treba pokazati tamo gdje je najvažnije i u Berlinu napraviti dobar start”, zaključio je Budimir, a video njegova intervjua za HRT Sport pogledajte OVDJE.



Tagovi

Ante BudimirHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024španjolska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti