REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Gvardiol impresionirao pa poručio: „Znam da smo momčad za velike stvari“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 22:01

Branič Manchester Cityja zaigrao je na lijevoj strani obrane i bio ponajbolji hrvatski igrač u pobjedi nad Portugalom.

Joško Gvardiol bio je jedan od najboljih igrača Hrvatske u povijesnoj 2-1 pobjedi nad Portugalom. Na lijevom beku bio je neprelazan, a često se priključivao napadu, asistirao je, ubacivao, pucao te je, naposljetku, zaradio najveću ocjenu prema SofaScoreu (7.5), istu kao i vratar Portugala Diogo Costa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gvardiola je nahvalio i naš novinar Tomo Ničota koji mu je za prezentaciju protiv Portugala udijelio ocjenu 8.

"Njega je užitak gledati, iz utakmice u utakmicu! Bio je hrvatski faktor X, u jednom trenu reagira kao najbolji branič svijeta, već u drugom trči na krilo i slaže 'zicer' napadačima, u trećemu je i sam u prilici i samo ga detalji dijelili od pogotka. Koliko je puta prošao po lijevoj strani, koliko puta vrhunski iznio loptu iz svog kaznenog prostora. I onda, ono izbijanje, u njegovu stilu, ispred Bernarda Silve, pa lažnjak... A sve djeluje tako lagano, kao da te zadatke odrađuje u prvoj brzini. Velika snaga Hrvatske za Euro, ako ponovi ovakvu partiju, Vatreni će biti moćni", napisao je Ničota.

Osim sjajne obrambene partije, Gvardiol je imao tri pokušaja, od kojih su mu dva blokirana, jedno ključno dodavanje, uspješan dribling i četiri od šest dobivenih duela. Gvardiol je bio predvodnik večeras sjajne Hrvatske.

"Dobra igra, pogotovo prvo poluvrijeme, šteta što nismo zabili koji gol više. Ovako izgleda kao da je bilo tijesno. Portugal je bio opasan i manjak koncentracije koštao nas je gola. Ali nismo izgubili glavu i za ovo trebamo biti spremni na Euru jer nas čekaju teške utakmice", rekao je nakon utakmice s Portugalom branič Hrvatske Joško Gvardiol Marku Šepatu s Nove TV koji je istaknuo da je dobro igrao na lijevome boku te pitao koliko mu je značila sezona pod trenerom Pepom Guardiolom u Manchester Cityju.

"Puno je značila prošla sezona, iako je stil drugačiji. Vidjelo se na mom listu da sam iscrpljen, ali znam da, koju god poziciju igrao, dat ću svoj maksimum. Sad je to bilo na boku. Ovo je zadnja utakmica uoči Španjolske, da uhvatim formu pred Euro".

Hrvatska si je ovom pobjedom dodatno podignula samopouzdanje...

"Normalno da imamo velika očekivanja, poslije zadnjeg EP-a mi je ostala žal jer znam da smo momčad za velike stvari. Svi daju maksimum na treninzima igrali u prvih 11 ili ne. Svi ćemo si međusobno biti podrška u ovoj teškoj grupi", rekao je za Novu TV sjajni Gvardiol. (G)



Tagovi

Joško GvardiolHrvatska nogometna reprezentacijaPortugalska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti