REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

E ovo nije bilo 'ništa-ništa': Sve je prštalo na Etihadu, ali vatromet je izostao! Gvardiol izvrstan, Kovačić ostao na klupi

sri. 18.09.24. | 22:59

Pogodaka nije bilo, ali uzbuđenja nije nedostajalo…

U 1. kolu grupne faze Lige prvaka ove su srijede na Etihadu snage odmjerili Manchester City i Inter. Bila je to repriza prošlogodišnjeg (sezona 22./23.) finala Lige prvaka u kojem je jedini pogodak na utakmici postigao Rodri, a iako su Građani u ovom ogledu imali prednost domaćeg terena, na kraju do pobjede protiv čvrstih, kompaktnih i iznimno opasnih Nerazzurra ipak nisu uspjeli doći.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pogodaka, dakle, nije bilo, ali utakmica sama po sebi bila je sjajna. Inter je oduševio izgradnjom napada, tranzicijom, kompletnom pripremom utakmice, dok je City ostao čak i malo dužan jer izuzev one stopostotne prilike koju je u 89. minuti Gundoganu servirao Gvardiol, Građani praktički nisu nijednom 'od a do ž' odigrali akciju s kojom su došli do velike prilike za pogodak.

Haaland će još malo pričekati na svoj 100. pogodak u dresu Građana, dok će Nerazzurri itekako žaliti za onom ogromnom prilikom Mhitarjana koji je u 76. minuti lansirao loptu nebo pod oblake nakon što ga je savršeno poslužio Dumfries. S druge strane, najbolju priliku Građana pripremio je Gvardiol, ove srijede jedan od boljih (ako ne i najbolji!) igrača na travnjaku, koji je bio sveprisutan i u fazi obrane, ali i u fazi napada.

Pamtit ćemo i jedan vrlo dobar pokušaj Gvardiola s 18 metara kad ga je u 79. minuti uposlio Gundogan, ali Sommer je pročitao udarac ponajboljeg braniča svijeta. Svoje najbolje prilike Građani su propustili u završnici prvog, a onda i drugog dijela, dok će gosti iz Milana, izuzev ranije spomenute prilike Armenca, pamtiti i promašaj Thurama koji je naprosto morao bolje reagirati nakon povratne lopte Zielinskog.

Ono što je očaralo u ovom ogledu je vezni red Intera, trokuti i kretnje u međulinijama, baš kao i taj rukopis trenera. Ono što je oduvijek bio forte Guradiole, sada je još zornije preko svojih igrača demonstrirao Inzaghi. Prekrasno je igrao Inter, a iako je domaćin imao prilila, dojam je kako se Simone, Lautaro i ostatak društva neće baš u Milano vratiti pjevajući. Jer, uz malo više sreće, mogli su svladati Građane.

Gvardiol je na terenu proveo cijelu utakmicu, dok je Kovačić ogled protiv svoje bivše momčadi odgledao s klupe za pričuvne igrače.


Man City - Inter 0-0

Strijelci: /

Stadion: Etihad, glavni sudac: G. Nyberg (Švedska)


Tijek utakmice:


Tagovi

Manchester CityInterLiga prvakaTekstualni prijenos uživouživo

Ostale Vijesti