Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Istra 1961 dovela Hrvata s više od 100 utakmica u Serie B, Bjelanović potvrdio da je meta bio i Amer Gojak

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 10:13

Sportski direktor Zeleno-žutih istaknuo je kako prijelazni rok za njegovu momčad nije gotov, ali da se ništa neće raditi na silu.

U nastavku sezone svlačionica u kojoj glavnu riječ ima Paolo Tramezzani postat će bogatija za jedno novo 'tijelo'. A isto neće baš tek tako proći nezapaženo budući da ima 195 centimetara. Luka Bogdan (28) uskoro će i službeno postati novi igrač Istrijana. Stasiti stoper, čiji je otac Franko osnivač akademije Adriatic, u rodnu zemlju vraća se nakon što je cijelu svoju seniorsku karijeru proveo u inozemstvu. Godinu dana bio je član mlade momčadi Red Bull Salzburga, potom je igrao za HB Köge (Danska), Zavrč i Krku (Slovenija), da bi onda od 2016. preselio u Italiju gdje je u narednih osam godina promijenio čak šest klubova. Livorno je za njega onomad platio 850 tisuća eura, Ternana 600 tisuća eura, a neke od svojih najboljih partija pružio je baš pod vodstvom Paola Tramezzanija koji ga je vodio u Livornu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prošle sezone Bogdan je odigrao samo jednu utakmicu, a za sve je kriva teška ozljeda koljena. No, sa stasitim braničem je sada sve u redu, a u Istri 1961 na njega gledaju kao svojevrsnu zamjenu za Antu Majstorovića čiji se izostanak itekako osjeti…

Saša Bjelanović u razgovoru za Glas Istre potvrdio je kako je jedna od njegovih meta bio i Amer Gojak koji je u konačnici svoje talente odnio na Kvarner, u Rijeku, a dodao je i kako postoji mogućnost dolaska novih igrača te da se u klubu intenzivno radi na tome.

„Pokušavamo ne dovoditi igrača reda radi, nego da ima neku logiku, u smislu onoga što mi želimo. Opet, ograničenih smo mogućnosti jer tržište slobodnih igrača nije toliko veliko. Ima ih za sve, od top klubova do onih najmanjih, ali mi se moramo fokusirati na ono što možemo dovesti, da ono što dovedemo podigne našu razinu“, rekao je sportski direktor Istrijana pa dodao:

„Mi smo sad malo tanji u veznoj liniji. No, komuniciram s trenerom Tramezzanijem i on zasad ne vidi neki veliki problem u tome. On je jedan od trenera koji se apsolutno nije oglašavao u ovom prijelaznom roku. Radi s onim što ima. Važna mu je grupa, važni su mu igrači koje ima i njih drži, oni su mu najvažniji. Opet, sve odluke vezane za dolaske i odlaske su napravljene u koordinaciji s trenerom. Dovest ćemo igrača ako smatramo da nam može donijeti nešto, gledano kratkoročno ili dugoročno, ali ništa na silu.“

Spomenimo za kraj kako je ovog četvrtka na Aldo Drosini prilično tužno jer je u srijedu navečer preminuo Christian Argurio, nekadašnji pomoćnik Saše Bjelanovića koji je posljednji angažman imao kao sportski direktor Novare. (G)



Tagovi

Istra 1961Saša BjelanovićAmer GojakLuka BogdanLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti