REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Dan za smjenu trenera: Najtrofejniji belgijski klub povukao isti potez kao čelnici Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 12:16

Dancu je nakon nešto više od dvije godine za kormilom domaći poraz od Genka.

Čelnici Dinama i Anderlechta kao da su imali neki dogovor, jer praktički u razmaku od nekoliko minuta oba kluba objavila su raskid suradnje sa svojim trenerima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi su 'enter' kliknuli u Bruxellesu, da bi onda isto napravili i u Zagrebu. Dakle, prije Jakirovića, otkaz, odnosno, pristojno rečeno, ugovor je sporazumno raskinut s Brianom Riemerom, 45-godišnjim Dancem koji iz najtrofejnijeg belgijskog kluba Anderlechta odlazi nakon nešto manje od dvije godine.

Brian Riemer je dugi niz godina bio pomoćnik Thomasa Franka u Brentfordu, a posao u Anderlechtu bio mu je prvi samostalni u seniorskoj trenerskoj karijeri. Iako je belgijska momčad igrala jednim prepoznatljivim stilom te je rukopis trenera bio jasno vidljiv, Dancu je presudio poraz od Genka na domaćem terenu (0-2), s tim da je prethodno upisao i dva remija, prvog protiv Union SG-a (0-0), a drugog protiv Westerla (2-2) u kojem je put do mreže pronašao i Luka Vušković.

Ime novog trenera zasad nije poznato, a Riemer se, prema prvim informacijama, neće vratiti u stožer Thomasa Franka već će malo pričekati i pokušati pronaći novi atraktivan trenerski angažman koji će mu dopustiti da pokaže svo znanje koje posjeduje.

Podsjetimo, Tomislav Ivić i Luka Peruzović jedini je hrvatski nogometni stručnjaci koji su vodili Anderlecht. Ivić je s Anderlechtom bio prvak Belgije, a Peruzović je u 25 utakmica ostvario 17 pobjeda, sedam remija i tek jedan poraz.

Ime novog trenera zasad nije poznato, s tim da će do daljnjeg momčad voditi David Hubert (36), nekadašnji belgijski reprezentativac koji je igračku karijeru zaključio u Anderlechtovoj drugoj momčadi 2023., nakon čega je posljednjih godinu dana radio kao trener U18 momčadi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AnderlechtJupiler ligaBrian RiemerBrian Riemer

Ostale Vijesti