Goran Kovacic/Pixsell
Goran Kovacic/Pixsell

Ulaznica za EURO nema niti za lijek, Vatreni bez otvorenog treninga na Rujevici

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.05.24. | 08:10

Očito je incident s Livajom od prije godinu dana uoči turnira Liga nacija napravio određenu zadršku pa u HNS-u ne žele ništa riskirati te pušu i na hladno

Tijekom priprema, reprezentacija se smjestila u Hilton Costabella, jedan od najprestižnijih hotela u Hrvatskoj s upravo nevjerojatnim pogledom prema Opatiji. Igrači još uvijek nisu izolirani na način kako će to biti u Neuruppinu, svojoj njemačkoj bazi tijekom Eura, ali jasno je da traže svoj mir. Previše je onih s raznim idejama bez “goriva” koji su redovita pojava oko Vatrenih a pogotovo je onih koji bi dva tjedna uoči Eura pokušali nekako nabaviti ulaznicu.

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Samo ne pitajte za ulaznice”, čini se kao osnovna mantra tijekom priprema na Rijeci. Logično, jer ih nema niti za lijek... Saznajemo kako su članovi reprezentacije dobili kontingente ulaznica za EURO sukladno broju nastupa. No, brojke su bile izrazito male, ispod prosjeka za velike turnire a niti približne onima sa SP-a u Dohi što je i logično ako se uzme u obzir očekivana invazija “kockica” u Hamburg, Leipzig i posebice u Berlin 15. lipnja. Jer, dok su domaćini u Kataru plaćali dnevnice i davali ulaznice radnoj snazi da nose dresove reprezentacija i na taj način čine dekor na tribinama, u Njemačkoj će biti sasvim druga priča.

“Ljudi misle da lažem, ali broj ulaznica koje su igrači dobili ne može zadovoljiti niti užu obitelj, kamo li nas ostale”, priča nam rođak jednog našeg reprezentativca koji će unatoč obiteljskoj odbijenici krenuti put Njemačke.

“A možda se nađe nešto prije utakmica”, nada se naš sugovornik dok se sprema za Berlin gdje će imati bazu pa od tamo hvatati vlakove za Leipzig i Hamburg. Puno je onih koji identično razmišljaju pa će pokušati od "tapkaroša" do vrijednog papirića. Inače, tijekom utorka još malo će se kompletirati reprezentacija. Prvog dana bilo ih je 12, danas bi trebali doći Petković, Baturina, Erlić i Livaković.

Na recepciji hotela Hilton Costabella tijekom utorka prijavit će se i Andrej Kramarić koji je dobio dan više odmora od izbornika iz razloga što je prošli tjedan postao ponosni otac.

U utorak je, uoči treninga na Rujevici, najavljena promocija knjige 'Vatreni odsjaj', autora Marka Cvijanovića na kojoj će nekolicina reprezentativaca evocirati uspomene na brončanu odiseju u Dohi, a zanimljivo je kako tijekom ovih priprema neće biti otvorenog treninga reprezentacije. Očito je incident s Livajom od prije godinu dana uoči turnira Liga nacija napravio određenu zadršku pa u HNS-u ne žele ništa riskirati te pušu i na hladno. Jedini otvoreni trening Hrvatska će imati u Neuruppinu, 10. lipnja a što je obaveza nametnuta od UEFA-e svakoj od reprezentacija koje se nalaze na Euru.



Tagovi

HNSHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024

Ostale Vijesti