Goran Kovacic/Pixsell
Goran Kovacic/Pixsell

Luka Sučić - nasljednik Rakete u Vatrenima i Sevilli!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.05.24. | 08:00

Veznjak Hrvatske oporavio se od ozljede koljena i od prvog dana priprema reprezentacije stavio se na raspolaganje izborniku Daliću

Početkom travnja zaputili smo se u Salzburg gdje smo imali dogovoreni “čvenk” s Oliverom Lukićem, ponajvećim talentom austrijskog i europskog nogometa koji i nije imao previše dvojbi oko zastave za koju će nastupati. Vjerojatno se Lukić, između ostalog, vodio i primjerom Luke Sučića s kojim smo htjeli iskoristiti boravak u Mozartovu gradu za razgovor, ali reprezentativac nije bio od volje.

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pristojno se zahvalio na ponudi i servirao odbijenicu! Vjerojatno mu nije bilo ni do čega obzirom da je RB Salzburg nakon deset godina dominacije gubio tron u utrci sa Sturmom da bi ga na koncu i izgubio. Za dva boda je najbogatiji klub Austrije ostao kratak i na koncu su morali čestitati Štajercima

No, u Rijeci sasvim druga slika… Sučić je vedar i nasmijan. I apsolutni dokaz kako je reprezentacija najbolje okruženje za vidanje rana. Luka Sučić shvatio je to po dolasku u Rijeku gdje se stavio na raspolaganje Zlatku Daliću nakon sezone koju bi veznjak RB Salzburga najradije izbrisao iz pamćenja.

Osim rezultatskog podbačaja, Sučić je posljednjih godinu dana bio u permanentnoj borbi s ozljedama. U ožujku prošle godine imao je operaciju koljena zbog koje je propustio finale Lige nacija u Rotterdamu. Kada se činilo kako je ozljeda stvar prošlosti, Sučić je ponovno osjetio koljeno pred proljetnu akciju reprezentacije na turniru u Egiptu

Međutim, sada je sve to iza njega. Osmijeh s kojim je stigao na prvi trening sugerira kako je Sučić ostavio iza sebe sve nedaće. Tijekom oporavka telefonske linije s izbornikom bile su konstanta koja je Sučiću davala posebnu motivaciju.

“Puno mi znači podrška izbornika s kojim sam stalno bio u kontaktu. Žao mi je što sam imao povrede i što sam propuštao okupljanja. Zdrav sam, sretan i spreman”, poruka je koja je odjeknula s tog prvog dana okupljanja reprezentativaca u Rijeci.

Iako je svjestan gužve u veznom redu, optimizam ne napušta Sučića. Činjenica je kako će ga Dalić koristiti u rotaciji jer kada izbornik diktira početni sastav jasno je kako se redovito kreće s rečenicom: “Modrić, Brozović i Kovačić u veznoj liniji…”

“Svatko se nada nekoj minutaži. Na meni je da budem spreman i iskoristim priliku”, jasno je poručio Sučić koji se osim ponekoj minuti nada i da bi s konačnom objavom popisa mogao dobiti i rođaka za cimera. Dinamov veznjak Petar Sučić je na pretpozivu i prati razvoj situaciju iz Rijeke, ponajviše stanje sa Nikolom Vlašićem.

"Čuli smo se, presretan sam radi njega, znam koliko mu to znači, uvijek je htio igrati za Hrvatsku. To je posebno za našu obitelj, presretan sam, igra dobro u Dinamu i neka nastavi u ovom ritmu”, poručio je Luka svom bratiću.

A nakon Eura, čini se da bi mogla slijediti i promjena poslodavca. Ugovor s Red Bull Salzburgom ulazi u posljednju godinu i jasno je kako će klub gledati kako da iskoristi priliku na vrijeme i monetizira hrvatskog reprezentativca. Zainteresiranih sigurno neće nedostajati a prema glasinama Sevilla je sklona ideji da nakon Ivana Rakitića opet dovede reprezentativca Hrvatske u svoje redove. Luka Sučić kao nasljednik Rakete u reprezentaciji i Andaluziji uopće ne zvuči loše.



Tagovi

Luka SučićHNSVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti