Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Juranović: “Nećemo stavljati omču oko vrata. Znamo tko smo i tako ćemo se postaviti”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 17:08

Prvi su na pripremama reprezentacije probili led Josip Juranović i Luka Sučić

Uoči prvog treninga reprezentacije na Rujevici, pred medije je istrčao dvojac Juranović - Sučić koji je prenio dojmove s početka priprema. Juranović je stigao s osmijehom na licu. Unatoč teškoj sezoni koja je iza njega.

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Smijao sam se i prije dolaska. Svaka sezona donosi nešto novo, nije bilo lako. Obavili smo što smo trebali”, rekao je desni bek koji je otkrio kako se u Njemačkoj posljednjih tjedana osjetio šušur oko Eura i da domaćin jedva čeka da sve to skupa krene. Očekivanja od Vatrenih su velika...


“Čuli smo izbornika što je rekao. Nećemo si stavljati omču oko vrata, idemo utakmicu po utakmicu. Posebice nakon SP-a i Lige Nacija - znamo tko smo, tako ćemo se postaviti na terenu”, snažna je poruka Josipa Juranovića kojeg tijekom priprema čeka borba s imenjakom Stanišićem za poziciju u obrani.

“Nije to borba. Mi smo prije svega prijatelji. Tko god igra, to je Hrvatska. Svi želimo pobjedu i oni na terenu, klupi, tribini i oni koji nisu pozvani. Sretan sam zbog njega, igra dobro i neka tako nastavi”.

Juranović se još osvrnuo na tešku sezonu u Union Berlinu koji se spasio u posljednjem kolu.

“Nitko ne može znati. Stuttgart se lani borio za opstanak, sada su u Ligi prvaka. Nitko nije očekivao grčevitu borbu, ali ne mogu reći da je to neuspjeh”, malo je iznenadio Juranović. Podsjetimo, Union je sezonu ranije igrao Ligu prvaka a sada se našao u borbi za opstanak. Ako to nije neuspjeh, onda... Kako bilo, pohvalio je Nenada Bjelicu.

“Čujemo se dan danas. Došao je u teškoj situaciji, imali smo 13 uzastopnih poraza ili neriješenih. Kada je došao, primirili smo se. Na kraju je bilo li-la. Dobra osoba i dobar trener”.

U Njemačkoj će biti puno navijača...

“Možda će biti pozitivnu nervozu. Igrat ćemo kao kod kuće. Uživali smo u Rotterdamu, čuli naše. Jedva čekam vidjeti kockice na tribinama u Berlinu i da ih razveselimo”, zaključio je Juranović.

Luka Sučić prošao je teško razdoblje obzirom da je zbog ozljede propustio akcije reprezentacije.

“Puni mi znači podrška izbornika s kojim sam stalno bio u kontaktu. Žao mi je što sam imao povrede i što sam propuštao okupljanja. Zdrav sam, sretan i spreman”, poručio je veznjak RB Salzburga koji je rekao kao se čuo s rođakom koji igra u Dinamu i koji je trenutno na pretpozivu. Sretan je zbog njega i poželio je Petru da mu se pridruži uskoro. Pitali smo za očekivanja…

“Ona su velika. Cilj je proći skupinu pa uz Božju pomoć…”,

Sezona nije bila baš najbolja. Salzburg nije prvak… U reprezentaciji je posebno ozračje.

“Nisam bio u Rotterdamu, ali očekujem da će biti slično u Njemačkoj. Dakle, puno naših i ludnica. Neće biti nervoze, to će mi davati samo više snage za ovaj sveti dres”, poruka je Luke Sučića.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSEuro 2024

Ostale Vijesti