Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Vida stigao prvi na okupljanje, nazire se sastav obrane za Španjolsku

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 08:00

Reprezentacija Hrvatske poslijepodne će odraditi svoj prvi trening na Rujevici na kojem bi trebalo biti 12 reprezentativaca

Nije to nikakvo iznenađenje, još manje senzacija. Joško Gvardiol zaigrat će na lijevoj strani obrane na premijeri Eura protiv Španjolske u Berlinu.

“Na toj brzini dođe do izražaja njegova brzina i hitrina”, pojasnio je Dalić dodavši kako ta ideja nije od jučer s obzirom na to da je Vedran Ćorluka bio u Manchesteru prije nekog vremena i prošao s Joškom taktičke zamisli stručnog stožera. Nije izdržao Zlato Dalić da se obrecne kako je Gvardiol igrao na toj poziciji na Euru protiv Engleske.

“Pepa Guardiolu hvale, a mene kritiziraju”.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, Joško Gvardiol je i prije tog Eura igrao na lijevom beku. Primjerice, u Dinamu odigrao više utakmica na poziciji lijevog beka nego na onoj stoperskoj. Kod Mamića i Krznara skupio je desetak nastupa više na lijevom beku nego na mjestu centralnog braniča a još kod Bjelice, kada je ulazio u prvu momčad Dinama, na pripremama je znao zaigrati na lijevoj strani.

Odlazak Gvardiola na lijevu stranu sugerira kako bi izbornik na centralnim pozicijama mogao koristiti tandem Erlić-Šutalo.

“Igrali su pet, šest jakih utakmica u paru i nisu primili gol”, prisnažio je Dalić dodavši kako je iza Pongračića dobra sezona u Lecceu i da svakako računa na iskustvo Domagoja Vide.

“Vidjet ćemo...”, zaključio je Dalić priču o pozicijama u zadnjem redu. Nije rekao puno, ali rekao je sve. Uostalom, do Španjolske je skoro tri tjedna priprema i svašta se tu može dogoditi. Međutim, kada bi utakmica bila danas gotovo smo sigurni kako bi ispred Livakovića zid činili Gvardiol na lijevoj strani, Erlić i Šutalo u sredini te Stanišić na onoj desnoj. Branič Leverkusena nekako je bliži toj poziciji od pouzdanog Juranovića. Uostalom gotovo sve svoje nastupe za reprezentaciju, a ima ih 17, Stanišić je odradio na desnoj strani. No, ponavljamo, ima još dovoljno vremena da se sve to promjeni. Da neki natjeraju Dalića da dva puta promisli prije nego izdiktira sastav koji će poslati na Španjolsku 15. lipnja u Berlinu.

Kada smo kod obrane, upravo je Domagoj Vida prvi se pojavio u Zagrebu na okupljanju. A kada veteran s 35 godina stigne prvi, onda će to dovoljno reći o njegovu karakteru i utjecaju na momčad. Poslije Vide u Sheratonu stigli su Ivušić, Sosa, Majer, Juranović, Sučić, Šutalo...

Bruno Petković i Martin Baturina imali su za odraditi slavlje s navijačima povodom Dinamove dvostruke krune dok će se Pjaca i Pašalić priključiti danas u Rijeci. Tamo će biti i Nikola Vlašić koji će raditi po posebnom programu. Uglavnom, do četvrtka bi se svi trebali ekipirati u Rijeci osim Luke Modrića koji u subotu igra finale Lige prvaka s Realom, te Marcela Brozovića i Marija Pašalića koji u ovom tjednu odrađuju posljednje obaveze u svojim klubovima i priključuju se reprezentaciji najkasnije do 3. lipnja kada će Vatreni igrati protiv Sjeverne Makedonije na Rujevici.



Tagovi

Zlatko DalićJoško GvardiolVatreniEuro 2024pripreme

Ostale Vijesti