Marko Tolić i Rico Lewis. Lopta može proći, igrač ne! REUTERS/David W Cerny
Marko Tolić i Rico Lewis. Lopta može proći, igrač ne! REUTERS/David W Cerny

Trener Slovana nakon 0-4: “City je drugi svijet, borit ćemo se za bodove s Dinamom koji je na našoj razini”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.10.24. | 09:06

Zanimljivo je provjeriti kako se Dinamovi suparnici nose s visokim porazima protiv ponajboljih europskih momčadi u Ligi prvaka

Nogometaši Manchester Cityja potvrdili su ekstra klasu na Tehelnom polju. U svom drugom nastupu u glavnoj fazi Lige prvaka 2024./25. lako su svladali Slovan s 4-0, dominirajući tijekom cijele utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njihov trener, Pep Guardiola, bio je zadovoljan učinkom, dok je strateg domaćih, Vladimír Weiss stariji, bio svladan emocijama. Odmah nakon dvoboja na Tehelnom polju šuškalo se da je njegov sin odigrao posljednju utakmicu u karijeri.

Slovački prvak je u susret krenuo prigodom Marka Tolića, no nakon toga gosti su kontrolirali utakmicu.

“Bila je to prekrasna večer, rezultat je takav kakav je, ali igrali smo protiv najbolje momčadi na svijetu. Sastavio sam momčad koja je to zaslužila. Igrači su odigrali utakmicu i drago mi je da su im ljudi pljeskali, stekli su nogometno iskustvo. Igramo za ono što imamo, ponosan sam što smo uopće prošli u ovo natjecanje. Sada se moramo fokusirati na domaću ligu,” rekao je Weiss.

U 78. minuti trener Slovana zamijenio je sina Vlada, za obojicu je ovaj trenutak bio vrlo emotivan. No, njegov otac nije želio komentirati je li to posljednja utakmica 34-godišnjeg nogometaša:

“Ostalo će vam Vladko sam reći. Ja sam mu otac i trener i teško mi je. Radovao se utakmici, mladost je proveo u Cityju. Bilo je to lijepo vrijeme za njega i hvala svima koji su mu pomogli u Manchesteru, ali jednom će sve završiti, on će govoriti za sebe, a ja ću također govoriti za ono što se dogodi”, dodao je tata Weiss.

Ipak, trener Bijelih je u sljedećem odgovoru nešto nagovijestio.

“Jako sam emotivaa, što zbog Vladeka, što zbog sebe, ganut sam i umoran.”

Potom se trener Slovana vratio na utakmicu:

“Bila je to bolja predstava nego protiv Celtica, ali igrali smo za klasu s boljom momčadi. Ovo je drugi svijet, mi imamo svoj. Zasluženo smo prošli u Ligu prvaka, ali ovo su svjetske momčadi. Ako se Pepovi igrači ne ozlijede, jer i oni imaju tešku ligu, mogu opet osvojiti. Imamo protivnika za kaznu, ali i za nagradu, to nam je iskustvo. Mladi igrači uče i pamtit će to do kraja života. Još ćemo se boriti sa zagrebačkim Dinamom koji je na našoj razini.”

Hvala na pitanju, Dinamo gostuje u Bratislavi u 4. kolu 5. studenoga (18.45).

Prije utakmice Weiss stariji iskazao je cijenjenje Guardioli, a nakon utakmice je izmijenio nekoliko riječi s karizmatičnim Kataloncem.

“Kupio sam Pepu poklon, ne mogu biti konkretan, ali sam mu rekao da uživa nakon finala.”

No, trener Građana je nakon utakmice razgovarao i s Weissom juniorom.

“Znam da je živio u Kataru i znam da mu je to bila možda jedna od zadnjih utakmica. Pitao sam ga što će raditi, možda počne trenersku karijeru”, otkrio je Guardiola.

Trener engleskog prvaka osvrnuo se i na Dominika Takača. Vratar Slovana bio je najbolji igrač svoje momčadi, neutralizirao je nekoliko protivničkih prilika za gol. Sofin algoritam ocijenio ga je s 8.1.

“Spasio je puno golova, njegove posljednje obrane bile su sjajne, imao je nevjerojatne reakcije. Bila je to teška noć za njega, dobrim se pokazao.”

Za kraj se trener Slovana prisjetio svog vremena u Artmediji Petržalka, s kojom je nastupio iu najprestižnijem europskom klupskom natjecanju.

“Nogomet se od tada promijenio. Tehnologija, pristup igračima, uvjeti. Tada smo pobijedili Porto, igrali smo dobre utakmice s Glasgow Rangersom i milanskim Interom. Ali engleska liga se promijenila dolaskom trenera poput Kloppa i Pepa. Danas su tu Arsenal, City i Liverpool. Građani su prošlo kolo remizirali s Newcastleom, ali vratit će se na vrh. To im od srca želim”, poručio je trener Slovana. (G)



Tagovi

Slovan BratislavaVladimir WeissPep GuardiolaManchester CityMarko TolićLiga prvakaGNK Dinamo

Ostale Vijesti