Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Sve je protiv Dinama. Ali, iz takvih priča nastaju velike stvari!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.10.24. | 08:40

Nakon teško debakla u Münchenu, Dinamo traži iskupljenje protiv Monaca. Što sprema Bjelica, ima li recept za uspjeh? Je li možda ključ u 'betoniranju' sredine terena, zajedničkom nastupu Mišića, Ademija i Sučića?

Za što se uhvatiti, na čemu temeljiti optimizam? Na onom klasičnom, nogometnom postulatu da je to nepredvidljiva igra, na pretpostavci da Monaco negdje mora 'puknuti' i da pobjednički niz ne može trajati vječno? Ili ipak na dolasku Nenada Bjelice, tom tzv. pozitivnom šoku, podignutom adrenalinu i psihološkom pomaku u svlačionici? Kako tko, svatko će imati svoje razloge, ali - vjerujemo. Da je 'ono' u Münchenu bio incident, da se takvo što više neće ponoviti i da će već večeras (21 sat) protiv Monaca Dinamo pokazati jedno drugo lice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Premda je igra riječi zajedljiva, naime, na talijanskom se München kaže Monaco, vjerujemo da će to ostati i jedina poveznica dvaju klubova. Iako je i ovaj format Lige prvaka u nepuna dva kola otkrio velike razlike između onih moćnih, klubova iz liga Petice, i ostalih, vjerujemo da Dinamo ipak vrijedi više. A onda, ako to nije dovoljno za bod(ove), barem da vrati nadu u Maksimir. Jer, gledamo Salzburg, Slovan, Celtic, klubove koji su ipak Dinamov rang i logično je da će Modri šansu za prolaz tražiti u tim utakmicama, bez obzira na ishod ove današnje. Ali, zašto ne pokušati, napraviti sve da ovo bude još jedna sjajna Dinamova priča u Ligi prvaka.

"Sve Dinamove pobjede u Ligi prvaka su velike, ali moja najveća pobjeda tek će doći", najavio je Nenad Bjelica, koji nije odustao od svojih postavki.

"Uvijek želim pobjedu i u svaku utakmicu ulazim s idejom da pobijedimo. Utakmica s Lokomotivom dala nam je samopouzdanje, naravno da nakon nje imamo još više optimizma i vjere da možemo svladati Monaco", poručio je Dinamov trener.

Baš je on jedan od zaloga te vjere. Vodio je Dinamo u Ligi prvaka, samo je Manchester City tada bio nedodirljiv, sve ostale utakmice Dinamo je odigrao na razini ovog natjecanja. Nije uspio proći zbog onog nesretnog Šahtara, međutim, nitko ga nije nadigrao, razbio. Zašto bi to napravio Monaco? Jasno je da ovoj momčadi nedostaje još poneki igrač, pogotovo brzanac, ali Bjeličina pragmatičnost, njegova specijalnost da brzo okrene svlačionicu u pozitivu i homogenizira momčad, mogli bi biti taj zamašnjak. K tome, poznaje kolegu Adija Hüttera, poznaje i on njega, malo tu može biti iznenađenja. Ipak, Bjelica nešto sigurno smjera, mogla bi se roditi neka nova ideja. Recimo, ne bismo se čudili da dodatno pojača vezni red, da u prvih 11 krene s Ademijem, Mišićem i Sučićem. Da stvori zid na tom dijelu terena, poveća količinu trke i agresije i time prikoči Monaco. To bi moglo biti rješenje za hitre, neugodne protivnike.

"Znam da će ovo biti jedna sasvim druga utakmica, ne treba se uopće vraćati na onu u Münchenu. Poznajem Bjelicu, vidim da je već promijenio neke stvari, mentalitet momčad i neke igrače. Očekujem tešku utakmicu. Ova utakmica će biti Dinamovo pravo lice", oprezan je Adi Hütter, koji sigurno neće podcijeniti Modre. Dakle, taj adut Dinamo večeras vjerojatno neće imati.

Dinamo sigurno vrijedi više od onme 'devetke' u Münchenu. Iako, treba biti objektivan, gotovo je sve uoči ove utakmice protiv Dinama. Monacov pobjednički niz, spomenuta dominacija klubova iz Petice u Ligi prvaka i 'petice', 'šestice' i 'sedmice' u mrežama solidnih europskih momčadi, ne idu Modrima u prilog niti kratak rok, koji je Bjelica imao za pripremu ove utakmice. No, često baš iz takvih priča, iz takvih uvertira, nastaju velike stvari! Možemo li jednoj svjedočiti u Maksimiru?

MOGUĆI SASTAV DINAMA:

Nevistić - Ristovski, Theophile, Torrente, Pierre-Gabriel - Mišić, Sučić, Ademi - Baturina, Hoxha - Petković. Trener: Nenad Bjelica.

MOGUĆI SASTAV MONACA:

Köhn - Vanderson, Kehrer, Singo, Caio - Camara, Zakaria - Akliouch, Minamino, Golovin - Balogun. Trener: Adi Hütter.

Utakmica Dinama i Monaca počinje u 21 sat (ArenaSport 1 i HTV 2). Suci su iz Njemačke, glavni je Harm Osmers. Pomoćnici su Dominik Schaal i Stefan Lupp. VAR sudac je Christian Dingert, a AVAR Johann Pfeifer.



Tagovi

GNK DinamoMonacoLiga prvakaNenad Bjelica

Ostale Vijesti