Germanijak.hr
Germanijak.hr

Bjelica: "Moja najveća pobjeda u Ligi prvaka tek dolazi!“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 19:25

Dinamov trener uvjeren je u dobro izdanje svoje momčadi protiv Monaca

Nakon gotovo pet godina Nenad Bjelica vodit će Dinamo u Ligi prvaka. U međuvremenu je u tom natjecanju sjedio na klupi Union Berlina, ali, ipak je ovo neka druga priča. Nakon debakla u Münchenu ovo je prilika za reset, za novi početak. Monaco u srijedu u Maksimiru!

"Radujemo se utakmici Lige prvaka u Zagrebu. Svi su na raspolaganju osim Stojkovića i Mmaeeta. Još je neizvjesnost oko Theophilea, vidjet ćemo do utakmice. Pobjeda protiv Lokomotive vratila je samopouzdanje, napravili smo dva treninga, spremni dočekujemo Monaco.", kazao je u uvodu Bjelica.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već i prije Lokomotive rekao je da očekuje pobjedu u ovoj utakmici. Je li sad još dodatno pojačao optimizam?

"Apsolutno! Lokomotiva nam daje za pravo da se nadamo tri boda. Odigrali smo dobru utakmicu u svim segmentima, sve što smo zahtijevali, momčad je radila na terenu. Naraslo nam je svima samopouzdanje, nadam se da ćemo to pokazati na terenu."

Kad bi usporedi ovu utakmicu s onom protiv Atalante (4-0) na startu Lige prvaka 2019., kakva bi ta usporedba bila? Njegove momčadi, ali i suparnika?

"Ima ovaj Dinamo velik kadar. Onda sam s onom momčadi radio godinu dana, sad sam tu kratko, teško mi je procijeniti roster. Ali je kvalitetan, svakom je treneru zadovoljstvo raditi u Dinamu. Atalanta i Monaco su dvije različite momčadi, igraju na različiti način, ne znam što možemo primijeniti iz one utakmic na ovu sutra."

Monaco? Što reći o toj momčadi?

"Morat ćemo biti vrlo gusti. Oni igraju u sustavu 4-2-2-2, bekovi visoko dignuti, imaju odličnu tranziciju. Brzi, moćni, spoj mladosti i iskustva. Dijele prvo mjesto s PSG-om i to dovoljno govori. Očekujem da dajemo maksimum, ako to odradimo kako treba, vjerujem u dobar rezultat."

Hütter je pričao o Bjelici pa je red da Bjelica nešto kaže o Hütteru.

"Naš je put bio sličan, krenuo je od druge lige kao i ja. On se promijenio otkad je došao u Salzburg, otad igra taj nogomet pa i u Monacu. Vrlo je studiozan, njegove su momčadi bile vrlo organizirane. Sad pokazuje što može raditi s momčadi kao Monaco. Radujem se njegovim uspjesima, nije imao lagan put, uvijek je radio kvalitetno."

Bi li bio zadovoljan bodom?

"Znate odgovor na to pitanje! Nikad nisam zadovoljan bodom, uvijek ćemo igrati na pobjedu, tko god bio protivnik. Vidjet ćemo kako će se razvijati utakmica, ali ja uvijek očekujem pobjedu."

Što misli o ovom formatu Lige prvaka?

"Format je takav kakav jest. Za nas je to lijepi izazov, dvije utakmice više, čuti himnu Ligu prvaka je lijep osjećaj. Kolko će trajati ovaj format ne znamo, prihvaćamo ga kakav jest, radujem se svakoj utakmici."

Rušio je u Ligi prvaka Zenit i Atalantu, bi li Monaco bio njegova najveća pobjeda?

"Svaka pobjeda u Ligi prvaka je velika pobjeda. Nadam se da najveća pobjeda tek dolazi!"



Tagovi

GNK DinamoMonacoLiga prvakaNenad Bjelica

Ostale Vijesti