Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Što Gattusov Hajduk gubi čekajući Džeku i Raketu u paketu?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.07.24. | 08:02

Na Poljud (zasad) nije došlo još nijedno igračko pojačanje u eri sportskog direktora Nikole Kalinića

Koliko je snažan novi Hajduk za predstojeću sezonu, mogli smo vidjeti u protiiv Šahtara (1-1 i Fenera (pobjeda 1-0) tijekom pripremnih utakmica u Sloveniji i Austriji tkoje su odrađene bez igračkih pojačanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jedino pojačanje u eri sportskoga direktora Nikole Kalinića je trener Gennaro Gattuso koji je sa svojim stožerom donio novu energiju, ma koliko skup bio, ali će se u konačnici mjeriti po rezultatima koji su u pripremnom razdoblju izuzevši poraz od Kalcer Radomlja vrlo dobri.

Preostale su još dvije test utakmice u četvrtak s Croatijom iz Zmijevaca te Širokim Brijegom u kojima bi minutažu trebao dobiti sav raspoloživi kadar u pripremi za europske dvoboje s HB Torshavnom. Momčad s Ovčjih Otoka ne bi smjela biti problem za proći, ali opečeni (sjetimo se samo Gzire United) i na hladno puše.

Prava slika, a do tada je ostalo još nešto više od dva tjedna, vidjet će se na otvaranju HNL-a sa Slaven Belupom na Poljudu 4. kolovoza. Definitivno bi do tada trebalo definirati kadar, jer nakon toga slijedi i 3. pretkolo Konferencijske lige, nešto teži suparnik na putu za ulazak u skupinu, do koje treba 'pregaziti' i play-off rundu.

Hoće li Bijeli doći do grupne faze utjecat će i na sudbinu Ivana Perišića koji ima papir s Bijelima do predkraj prijelaznog roka, a onda može otići ukoliko na poljudski račun dođe za njega sitnih 200 tisuća eura. Pojavljuju se spekulacije da ga natrag zove Inter te da bi mogao u Galatasaray, no sukladno dogovoru s nekadašnjim predsjednikom Lukšom Jakobušićem, on je trebao ostati do ljeta 2025. godine. Hoće li tako i biti, tek treba vidjeti, jer sigurno mu Hajduk ne može ponuditi ono što mu je obećavala 'prošla vlast'.

Ali što je s Edinom Džekom i Ivanom Rakitićem o kojima se puno pisalo kao mogućim pojačanjima... Gattuso radi kao da ne dolaze, on je uveo svoj režim napornog rada kojemu se prilagodio i Marko Livaja s novim imidžom, te i on čeka dolazak spomenutog dvojca kako bi dobio novu, povučeniju ulogu.

Dojam je da se u svemu malo kasni, no nije lako 'završiti' takva dva zvučna dolaska bez obzira što su obojica u poodmaklim igračkim godinama i na drugim mjestima sigurno mogu dobivati veća primanja. Obojica se odriču nečega kako bi vidjeli kako je to igrati nošeni punim Poljudom u ostvarivanju nekih snova, najava i obećanja u kojima nema turskog ili saudijskog novca, tek puka znatiželja kako će to izgledati u gradu u kojemu imaju brojnih prijatelja, a u okolici i poslova.

Čak je i Gattuso u Sloveniji rekao da mu ne trebaju igrači koji su pisali povijest nego oni koji mogu pomoći da Hajduk bude bolji posebice na poziciji krila. No, koji bi trener odbio takve dvije klase...

Činjenica je da zasad nitko nije došao, a opravdanje može biti i što je ovo bila godina Eura i tek su se veliki transferi počeli raditi, a Hajduk ipak nije u prvim ešalonima na tržištu, premda je s Kalinićem i Gattusom te registriranim Perišićem dobio na imidžu kluba poželjnog za igranje.

Hoće li Džeko i Raketa biti dio 'premium paketa', kojim bi se Hajduk igrački, ali i marketinški ojačao, jer novi dresovi s njihovim imenima dobro bi 'kurili', ostaje nam za čekati, a Gattusu, naoružati se strpljenjem te, kao što je iz nužde počeo, davati prigode mladima poput Bruna Durdova, Marka Capana, Noe Skoke, Luke Juraka...


 


Tagovi

HajdukGennaro GattusoNikola KalinićMarko LivajaIvan PerišićEdin DžekoIvan RakitićHB TórshavnSlaven BelupoLukša JakobušićKonferencijska ligaHrvatska nogometna reprezentacijaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti