Borna Jakšić/PIXSELL
Borna Jakšić/PIXSELL

Krilni napadač Zrinskog ima novi klub, u četvrtak stiže na Poljud!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.07.24. | 15:45

Prošle sezone je u hitu Prve NL zabio pet golova i imao šest asistencija, a trebao bi debitirati na zatvorenoj trening utakmici između Hajduka i Širokog Brijega

Ljevokrilni napadač, Splićanin Domagoj Jelavić (22), napustio je Zrinski Osječko 1664, a od ovog ponedjeljka je novi igrač BiH premijerligaša Širokog Brijega.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hitri igrač koji je prošao Hajdukovu školu priključio se nakon potpisa momčadi koju vodi Toni Karačić (49), trener koji je iz Širokog Brijega u kojemu je ostavio najveći trag, a vodio je niz klubova iz BiH te bio na čelu U19 reprezentacije. U nekoliko navrata bio je blizu preuzimanja klupe klubova iz Hrvatske, a nastavi li ovako raditi, pitanje je trenutka kada će se to dogoditi.

U svojoj karijeri otkrio je i trenirao niz igrača koji su ostvarili zavidne karijere poput Mirka Marića, Zvonimira Kožulja, Amera Gojaka, Armina Hodžića, Borisa Pandže, Stjepana Lončara, Sanjina Prcića, Matea Marića, Stjepana Radeljića i mnogih drugih...

Tako je uočio i Jelavića koji se istaknuo ove sezone u hitu Prve NL koji je tek u posljednjem kolu izgubio prvo mjesto jer je Šibenik slavio u Gradskom vrtu u utakmici prepunoj dvojbenih sudačkih odluka nakon koje je 'ekslplodirao' Ivan Komak, predsjednik kluba koji se iz Jurjevca preselio u Osijek.

Za razliku od njega, tadašnji trener Zrinskoga Igor Budiša koji je zaslužan za uzlet malog kluba s velikim ambicijama, sportski je čestitao kolegi Mariju Careviću. Zanimljivo je da je Jelavić izravno svojim golovima te asistencijama zaslužan za najmanje 15 bodova, specijalizirao se za sudačke nadoknade, odlično surađujući s Dominikom Doganom, prvim strijelcem Prve NL koji je začudo još uvijek u Zrinskom unatoč sjajnoj statistici i klasi za taj rang natjecanja.

NK Široki Brijeg/FacebookNK Široki Brijeg/Facebook

Komak s njim te trenerom Matom Neretljakom koji je naslijedio Budišu, želi napraviti pomak, još jednom napasti najviši rang. Želio je nekadašnji igrač Osijeka, Hajduka i Rijeke te hrvatski reprezentativac zadržati Jelu, 'brzu strijelu', no Splićanin se odlučio otići u Premijer ligu BiH gdje bi pod Karačićevom palicom mogao još napredovati, ali i Širokom donijeti golova i asistencija.

Za novi klub trebao bi debitirati u trening utakmici koju Hajduk i Široki Brijeg igraju u četvrtak na pomoćnom terenu Poljuda, ugaziti teren koji dobro poznaje budući da je tamo ponikao.

"Drago mi je što sam došao u Široki Brijeg. Ovo je veliki klub, imam velike ambicije u novoj sredini. Nadam se kako ću se brzo uklopiti u momčad. Uvjeren sam kako možemo napraviti prave stvari u novoj sezoni. Zato sam i došao", poručio je za klupsku Facebook stranicu Jelavić nakon potpisa dvogodišnjeg ugovora.

Susret Hajduka i Širokog, dvaju klubova partnera, ujedno može biti i prilika za dijalog o budućoj suradnji te prilika Karačiću za razgovor s Gennarom Gattusom te Nikolom Kalinićem oko igrača koji bi s Poljuda mogli na Pecaru na posudbu.

NK Široki Brijeg/FacebookNK Široki Brijeg/Facebook

Jelavić je zanimljiv materijal, ovo mu je stepenica više u karijeri u kojoj je osim u Hajduku bio juniorima Rijeke, te kao mlad igrao s prvom momčadi prijateljske susrete i postizao golove. Potom je došao u ambiciozni Split u kojemu su za struku bili zaduženi sportski direktor Tonći Bašić (ranije skaut Dinama, te ponovna želja Plavih za to mjesto) i trener Ivan Radeljić (sada u Slaven Belupu kao glavni strateg), ali im je administrativnim putem uskraćeno igranje kvalifikacija za tadašnji drugi rang hrvatskog nogometa, nakon čega je uslijedio pad do pete lige i mnoštvo problema.

Iz Splita su Jelavića uočili iz Cibalije, tamo je bio s Doganom, a onda su skupa prešli u Zrinski Osječko 1664. Eto sada Jelavića u Širokom Brijegu, zaigrat će za početak protiv Hajduka, a onda se uigravati s novim suigračima u Hercegovini za start natjecanja u Premijer ligi.



Tagovi

Domagoj JelavićŠiroki BrijegZrinski Osječko 1664Prva nogometna ligaBiH Premijer ligaToni KaračićIgor BudišaIvan KomakHajdukHNK RijekaRNK SplitCibaliaTonći BašićGNK DinamoIvan RadeljićDominik DoganMato Neretljak

Ostale Vijesti