Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Gattuso ne vidi mladog lijevog beka, kakva ga budućnost čeka?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.07.24. | 08:01

Hajduk ima čak tri igrača na toj pozicijii stoga je tijekom priprema pokrivao sasvim drugo mjesto

Mladi Šimun Hrgović (20), član srebrne generacije Hajdukovih juniora od prije dvije godine, bio je najavljivan kao lijevi bek za budućnost kluba, potencijalnu prodaju nakon igara u kontinuitetu, no situacija je sada sasvim drugačija. Lijevi bočni ofenzivnih sklonosti, tijekom priprema nije odigrao ništa na svojoj prirodnoj poziciji, nije ga bilo na terenu protiv Fenera, a prije toga pokrivao je desnu stranu kao ljevak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na lijevom boku je kod Gennara Gattusa igrao – nula minuta?! Krpio je desnu stranu kao pričuva za Fahda Moufija, dok su na lijevom boku igrali Ismael Diallo i Dario Melnjak.

Ne može se reći da talijanski strateg ne vjeruje mladima, pokazao je to davanjem prilike Brunu Durdovu koji ju je iskoristio na najbolji mogući način s tri pogotka, a tek mu je 16 godine, igrali su još Marko Capan i Luka Jurak te Niko Đolonga, Madžid Šošić, Roko Brajković...

Jednostavno se tako namjestilo da na lijevom bočnom Gattuso ima dva iskusnija rješenja, trenutno je prvi izbor Diallo, a nadire Melnjak koji je na najboljem putu postizanja stare forme nakon što se vratio poslije teške ozljede, operacije i rehabilitacije koljena.

Kad tome pridodamo i činjenicu da Ivan Perišić može igrati također lijevog beka, a vjerujemo da kod Gattusa neće, jer se oporavlja, nastupio je na Euru i sve manje ima potrebe za 'skrivanjem' od rizika nakon što se i on rekuperirao od iznimno teške operacije i procesa vraćanja na teren, ispada da je Hrgović – četvrti lijevi bek.

Kakva budućnost onda čeka mladog lijevog beka? Biti strpljen-spašen čekajući prigodu ili potražiti mjesto gdje će igrati... Hajduk ima dva svoja kluba s kojima surađuje, Kalcer Radomlje i Široki Brijeg, dok će se modus sa Solinom, sada kada je u trećem rangu hrvatskog nogometa, sigurno mijenjati.

Nema smisla da nade Bijelih igraju u trećem rangu, a ispred njih budu domaći igrači koji imaju iskustvo, ali ne životopis Akademije Bijelih.

Nekako nam se čini da je Hrgović materijal za jače klubove u prvom rangu hrvatskog nogometa, a hoće li do neke posudbe doći valja tek vidjeti kad se Hajduk konačno ekipira te bude znao s kim računa, budući da pojačanja koja se čekaju poput Ivana Rakitića i Edina Džeke, još nisu stigla.

Dobro, oni su na sasvim drugim pozicijama od mladog Vukovarca koji će teško dobti šansu na oba boka, jer na desnom treba računati da je ispred njega u 'in extremis' situacijama i Niko Sigur, trenutno ozlijeđen, a i Đolongi je to prirodna pozicija na desnoj strani, premda ga je Gattuso gurao na krilo.

Ranije se znalo u Hajduku događati da su se lijevi bekovi pretvarali u desna krila zbog kontranoge, svježa su još sjećanja na Ivana Dolčeka, Davida Čolinu i(li) Domagoja Bradarića koji su se selili na dijagonalnu stranu kako bi imali veću minutažu.

No, Gattuso ima svoju viziju, legitimno stajalište da je Hrgović unatoč talentu još 'zelen' te će sa sportskim direktorom Nikolom Kalinićem morati porazgovarati što je najbolje za momka koji u bijelom dresu ima tek devet nastupa i 373 minute bez učinka, ali redovito dobiva pljesak poljudske publike kada se prozove njegovo ime na predstavljanju.

Hrgović je kada se ozlijedio Melnjak bio povučen s dvojne registracija u Solinu natraga na Poljud kod Mislava Karoglana, nešto pokazao, a imao je peha i s ozljedama, pamtimo tako da je u posljednjem kolu bio u zapisniku, ali je na zagrijavanju morao odustati.

Odustati od ganjanja karijere i traženje mjesta pod suncem u Hajduku, mladi reprezentativac sigurno neće, no činjenica je da za upornog i Vukovarca mora pronaći neko rješenje kako bi se dalje razvijao te u budućnosti bio od koristi Bijelima.

Neće ga pokolebati podatak da na pripremama uopće nije igrao na svom mjestu ni trenutka, stoga se posudba u jači klub čini kao logično rješenje za njegov razvoj. Mnogi su se s kaljenja vratili čvršći i jači, pa zašto ne bi i Hrgović...



Tagovi

HajdukŠimun HrgovićGennaro GattusoIsmaël DialloDario MelnjakpripremeHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti