Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Shopping Italija pa na party do Poljuda: Gattuso želi krilo Empolija u Hajduku

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 10:36

Transfermarkt ga procjenjuje na 500 tisuća eura

Hajduk slaže sliku za novu sezonu. Nakon što se s odmora vratio Ivan Perišić, snovi navijača i dalje u glavnim ulogama imaju Edina Džeku i Ivana Rakitića, Gattuso kuha nešto novo.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Emmanuel Ekong, mladi švedski reprezentativac nigerijskog podrijetla, povezan je s prelaskom u Hajduk Split. Prošle sezone bio je na posudbi u Istri 1961 iz Empolija, odigravši 22 utakmice i postigavši 3 gola pri čemu se najviše istaknuo na samom kraju sezone kada je u zadnjih šest kola kao starter upisao dva gola i tri asistencije. Unatoč ugovoru do 2027. godine, čini se da Empoli više ne računa na njega. Transfermarkt ga procjenjuje na 500 tisuća eura.

Ekong je odigrao četiri utakmice za švedsku U21 reprezentaciju. Budući da je Ekong primarno lijevo krilo, bio bi zapravo izravna konkurencija Ivanu Perišiću, a trener Hajduka upravo je tu poziciju procijenio kao najdeficitarniju.

Podsjetimo, Perišić je 'firško' produljio vjernost Bilima, ali može napustiti Hajduk već 30. kolovoza ako na račun Hajduka sjedne 200 tisuća eura. Isto tako, ako Hajduk uđe u skupinu Konferencijske lige, lako je moguće da će Vatreni ipak ostati.

Već 18. srpnja u zatvorenoj utakmici s Širokim Brijegom na pomoćnom terenu Poljuda, što će ujedno biti i generalka za dvostruku ogled protiv HB Torshavna u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu (25. srpnja i 1. kolovoza), Perišić bi mogao pokazati koliko je spreman došao s godišnjeg i hoće li se Gattuso hvatati za glavu zbog lijevog krila ili zadovoljno njome kimati. Hoćemo li gledati i novu mogućnost na toj poziciji, sada je na dogovoru Gattusa i Talijana. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Emmanuel EkongIstra 1961Empoli

Ostale Vijesti