Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Petković kreće u lov na Oršića i naslov najboljeg u povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.08.24. | 15:00

Dinamov napadač zaostaje još samo dva pogotka na vječnoj Dinamovoj listi europskih strijelaca

Odigrao je u tri ovosezonske utakmice samo 141 minutu. Bruno Petković zbog manje ozljede propustio je utakmicu s Istrom 1961, u Osijeku je odigrao 79 minuta, a protiv Šibenika 62 minute. I u tom zadnjem dvoboj upisao i dvije asistencije. Ona Kulenoviću za treći pogodak, preko živog zida bila je čista genijalnost, majstorstvo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bruno Petković, dakle, još nije stigao zabiti, nije bilo niti previše potrebno, iako je napadaču uvijek potrebno. No, znamo da je Petković neka druga sorta, da njemu golovi nisu glavna, životna preokupacija. Ipak, u utakmicama kao što je ova protiv Qarabaga (utorak, 21 sat) uvijek se očekuje da on bude igrač prevage, da presudi suparniku. Da njegov pogodak bude odlučujući, kao što je bio već toliko puta dosad. Pogotovo u play-offu Lige prvaka. Zabijao je Rosenborgu za 2-0 prije pet godina, zabio je i prije dvije godine Bodo/Glimtu, bili su ti golova od iznimnog značaja za Dinamov proboj među elitu. Prošle je sezone Petković bio vrlo učinkovit u Konferencijskoj ligi. Završio je natjecanje sa sedam pogodaka, na trećem mjestu ukupne ljestvice tog natjecanja, a time je došao i sasvim blizu vrhu Dinamove vječne liste europskih strijelaca.

Naime, Petković je trenutno zabio 26 europskih golova za Dinamo i samo dva pogotka nedostaju mu da se izjednači s Mislavom Oršićem. Kako je Oršić zabijao i skidao rekorde činilo se da će dugo držati prvo mjesto, da će godinama ostati nedostižan Dinamovim strijelcima. Međutim, Petković je duže od njega ostao u Maksimiru, nastavio zabijati u Europi i, eto ga blizu. Oršić je pritom odigrao za Dinamo 71 europsku utakmicu, Petković dvije više. Mislav Oršić uz tih je 28 pogodaka još 12 puta asistirao, dok je Bruno Petković uz 26 golova još 15 puta bio asistent. Nitko sretniji od Dinamovih navijača da Petković već protiv Qarabaga (ako ne u prvoj, onda u drugoj utakmici) dostigne i prestigne Oršića i postane najbolji europski strijelac u Dinamovoj povijesti.

Nedavno je produžio ugovor s Dinamom, djeluje raspoloženo, smireno, baš kao da bi ponovno mogao biti Dinamov ključni čovjek sezone. A prava Dinamova sezona, nakon tri pobjede u HNL-u, počinje s Qarabagom!



Tagovi

GNK DinamoLiga prvakaQarabagBruno PetkovićMislav Oršić

Ostale Vijesti