Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Mateo Mužar za Germanijak: "Nekako osjećamo da smo favoriti, želimo osvojiti naslov pred ispunjenom dvoranom"

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 17.02.23. | 08:01

Pred završnicu Hrvatskog malonogometnog kupa (17.-20. veljače) napravili smo seriju razgovora s igračima sudionicima. Nakon što smo porazgovarali s predstavnicima svih sudionika završnice, stigli smo i do Matea Mužara, srebrnog U19 reprezentativca i novog člana A selekcije Hrvatske, člana domaćina turnira Futsal Dinama, Matea Mužara.

Sve je spremno za početak završnice Hrvatskog malonogometnog kupa na kojoj sudjeluje osam momčadi. Završni turnir počinje prvom utakmicom četvrtfinala između Torcide i Murtera u 13 sati, a prvi dan završnice kulminaciju će doživjeti večeras u 20.15 sati kada će se na parketu Doma sportova II sučeliti drugoligaš Šibenik 1983 i domaćin natjecanja kojeg organizira HNS, Futsal Dinamo koji se od svih sudionika završnice nalazi možda i u najboljoj formi...

Nakon što smo porazgovarali s predstavnicima svih sudionika završnice, stigli smo i do Matea Mužara, srebrnog U19 reprezentativca i novog člana A selekcije Hrvatske te člana domaćina turnira Futsal Dinama.

„Nošeni dobrim igrama i rezultatima iz zadnjih pet utakmica, počevši od Vrgorca u prvom dijelu sezone, pa sve do vezanih pobjeda protiv viceprvaka Futsal Pule i prvaka Novog Vremena, koji također sudjeluju na završnici, svakako možemo reći da smo puni samopouzdanja. Nekako osjećamo da smo favoriti, pogotovo jer očekujemo puno naših navijača. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo podići prvi trofej nakon osvajanja Županijskog kupa 2016", rekao nam je u startu Mateo Mužar.

Kao i trener Futsal Dinama Matija Đulvat, Mužar ne bježi od uloge favorita, a kao najveće konkurente vidi momčadi koje je Dinamo pobijedio u posljednja dva kola.

„Novo Vrijeme i Pulu vidim kao najveće konkurente za naslov, ipak je riječ o prvaku i viceprvaku države koji su igrali i top 16 Lige prvaka, osvojili posljednja četiri domaća trofeja. Dokazali su da im paše turnirski način igranja. No, ne smijemo zaboraviti niti na preostale momčadi na turniru, počevši od Šibenika s kojim igramo u četvrtfinalu".

Šibenik 1983 je dobro poznat Futsal Dinamu budući da u redovima Narančastih igraju dva bivša igrača Dinama, a Plave je početkom sezone pojačao Zvonimir Šućur, koji je prošle sezone u dresu Šibenika bio prvi topnik lige.

„Prošle sezone Šibenčani su bili odlični u 1.HMNL, sada igraju 2.HMNL, ali su i dalje iznimno jaki, pojačali su se s nekoliko iskusnih prvoligaških igrača. Bit će tvrdi orah i neće se predati. Siguran sam da će nam pružiti dobar otpor, na nama je da ga slomimo i pokažemo da smo mi gazde na svojem terenu“.

Dinamo je ove sezone bio aktivan na tržištu. Osim Šućura Plavi su u svoje redove doveli Luku Perića, Kristijana Posrtružina, a ove zime u klub je stigao i Tihomir Novak!

"Naspram prošle sezone, svi koji prate naš klub i stanje u hrvatskom futsalu znaju da smo dosta promijenili momčad. Napustila su nas tri možda i najstandardnija igrača, a doveli smo tri reprezentativca. Postružin i Perić su u najboljim godinama, top kvaliteta hrvatskog futsala. Trebalo nam je, razumljivo, neko vrijeme da se uigramo i posložimo, što pokazuje i lošiji ulazak u sezonu. O Tihi Novaku nije potrebno trošiti riječi, on je jedan igrač koji sve ostale oko sebe čini boljim. Naša momčad je posebno mlada, a on nam daje tu nekakvu mirnoću. Dignuo je ljestvicu same naše forme, a sve je to rezultiralo boljim igrama u drugom dijelu sezone“.

Futsal Dinamo je poznat po jakoj Školi futsala, u kadru prve momčadi trenutno se nalazi osam igrača iz klupskog omladinskog pogona...

„Meni je ovo već peta seniorska sezona i mogu reći da sam zahvalan klubu jer mi je dao priliku, kako na početku karijere, tako i sada. Liga 10 ne trpi baš mlade igrače i mislim da klub po tom pitanju radi jako dobar posao. Na kraju krajeva da ti mladi igrači nemaju toliku kvalitetu ne bi ih se toliko ni guralo. Svi mi iz utakmice u utakmicu napredujemo, no, teren je mjesto na kojem se najviše i najbolje uči. Pogotovo iz vlastitih grešaka, mi ih nastojimo napraviti što manje".

Mužar je bio dio mlade hrvatske U19 reprezentacije koja je osvojila srebro na premijernom U19 prvenstvu Europe. Možda malo nezahvalno pitanje, ali, bili trofej s Futsal Dinamom za tebe osobno zasjenio taj uspjeh?

„Da, malo je nezahvalno pitanje. S obzirom na to da Dinamo nikada nije osvojio najviši nacionalni trofej mislim da bi osvajanje Kupa pred našim navijačima, pred ispunjenom Dvojkom bila posebna čar pred svojim gledateljima. To bi, vjerujem, bio fenomenalan osjećaj. E sada je li bolje to ili srebro iz Laztvije ne znam, tada sam bio mlađi, drugačije sam razmišljao. Ono je bila europska smotra, a ovo na razini Hrvatske hrvatskog futsala. Tako da ću reći diplomatično da bi mi oba trofeja bila jednako draga. No, o tom potom, pred nama je prvo četvrtfinale protiv Šibenika danas u 20 sati".

U petak, 17. veljače, bit će odigrane utakmice četvrtfinala. U subotu je dan odmora, a polufinale je na rasporedu u nedjelju 19. veljače. Finalna utakmica bit će odigrana u ponedjeljak, 20. veljače, s početkom u 18:30. Ždrijeb polufinala održat će se u petak, nakon posljednje utakmice četvrtfinala.

Cijene ulaznica za pojedinačni dan iznose 5 eura, a paket ulaznica za sva tri dana 15 eura. Domaćin završnice je za sve kupce godišnjih ulaznica omogućio tri pića dobrodošlice po želji.

Ulaznice je moguće kupiti u Klubu navijača Dinama u Ilici 37, online putem Core Eventa ili na blagajnama Doma sportova II na dane turnira.

Sve utakmice bit će u izravnom prijenosu na kanalima MaxSporta.


Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamoMateo Mužar

Ostale Vijesti