Pixsell
Pixsell

Mateo Erlić za Germanijak: "Skautirali smo Torcidu, idemo je probati iznenaditi"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 17:30

Pred završnicu Hrvatskog malonogometnog kupa (17.-20. veljače) napravili smo seriju razgovora s igračima sudionicima. Nakon razgovora s Tonijem Jelavićem iz Novog Vremena, Žarkom Luketinom iz Crnice, Robertom Grbićem iz Futsal Pule, predstavnicima Bjelovara (Željkom Ostrmanom i Antom Pavličevićem) red je stigao na predstavnike igrača drugoligaša Murtera, Matea Erlića, koji je u rodbinskoj vezi s hrvatskim nogometnim reprezentativcem martinom Erlićem.

Od petka 17. veljače do ponedjeljka 20. veljače u Domu sportova II održat će se završni turnir Hrvatskog malonogometnog kupa u organizaciji HNS-a, a domaćinstvu Futsal Dinama. Sve utakmice prenosit će se na programima MaxSporta, a posebno sadržajan bit će četvrtfinalni dan u kojem ćemo pratiti četiri utakmice. Prva je na rasporedu već u 13 sati kada će se na parketu popularne dvojke sučeliti dva dalmatinska kluba. Prvoligaš Torcida i drugoligaš Murter.

I dok u splitskom prvoligašu igraju dva poznata 'nogometna' imena i prezimena Ivan Leko i Nikola Moro, u drugoligašu Murteru igra i jedno 'nogometno' prezime. Mateo Erlić, 22-godišnji je napadač 'otočana', a u rodbinskoj je vezi, drugo, treće koljeno, s braničem Sassola Martinom Erlićem, koji je nedavno s hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Mlađi Erlić član je Murtera od 2018. i bavi se samo futsalom i malim nogometom.

"Nisam igrao osam mjeseci zbog ozljede. Sada sam već neko vrijeme u punom pogonu i polagano se vraćam u formu", rekao nam je za početak Mateo Erlić koji je ove sezone zabio sedam pogodaka za Murter od čega pet u posljednja dva prvenstvena kola. "Osjećam se jako spreman za Final 8. Krenulo me s golovima, a nadam se da ću s golgeterskom formom nastaviti i za vikend u Zagrebu".

Murter je završni turnir izborio svladavši futsalskog velikana, a danas drugoligaša Split u osmini finala nakon boljeg raspucavanja šesteraca. U četvrtfinalu Kupa Murter igra protiv još jednog splitskog kluba, Torcide.

"Očekivanja su naravno pozitivna. Nikome ne priznajemo pobjedu dok se utakmica ne završi. Torcida je prvoligaš, imaju iskusne i jako dobre prvoligaške igrače. Mi se nadamo iskoristiti svoje šanse kojih će vjerojatno biti malo, ali dolazimo spozitivnim očekivanjima. Probat ćemo držati egal što duže nametnuti neke svoje zamisli koje smo isprobavali na treninzima. Skautirali smo Torcidu i nadamo se da ćemo ih iznenaditi, ako već ne pobjedom u 40 minuta, onda nakon 'ruleta' šesteraca. Mi smo kao drugoligaši već ostvarili svoj cilj plasmanom na Final 8, no kada smo već tu, idemo probati iznenaditi".

Murter je u ligašku sezonu ušao slabije, ali je serijom dobrih rezultata skočio na šesto mjesto ljestvice.

"Krenuli smo slabo u sezonu, doveli smo dosta novih igrača, a iznimno smo mlada ekipa. Cijela momčad je u procesu sazrijevanja. Krenuli smo loše, ali smo se s vremenom dignuli, napravili seriju od šest pobjeda u nizu kojeg su prekinule dvije vodeće momčadi lige, Šibenik 1983, ujedno i sudionik završnice Kupa, te Porto Tolero iz Ploča, koji je u 2.HMNL Jug stigao iz Županijske lige", rekao nam je Erlić i zaključio:

"Trenutno smo šesti, na dohvatljivom zaostatku od Jezera i Kijeva iz Knina s kojima se borimo za jedinstvenu 2.HMNL koja kreće iduće sezone i koja nam je cilj".

U petak, 17. veljače, bit će odigrane utakmice četvrtfinala. U subotu je dan odmora, a polufinale je na rasporedu u nedjelju 19. veljače. Finalna utakmica bit će odigrana u ponedjeljak, 20. veljače, s početkom u 18:30. Ždrijeb polufinala održat će se u petak, nakon posljednje utakmice četvrtfinala.

Cijene ulaznica za pojedinačni dan iznose 5 eura, a paket ulaznica za sva tri dana 15 eura. Domaćin završnice je za sve kupce godišnjih ulaznica omogućio tri pića dobrodošlice po želji.

Ulaznice je moguće kupiti u Udruzi navijača Dinama u Ilici 37, online putem Core Eventa ili na blagajnama Doma sportova II na dane turnira.

Sve utakmice bit će u izravnom prijenosu na kanalima MaxSporta.



Tagovi

MNK MurterFutsalHrvatski malonogometni KupHrvatski malonogometni kup

Ostale Vijesti