Pixsell
Pixsell

Robert Grbić za Germanijak: "Utakmice protiv Barçe i Sportinga su uspomena za cijeli život, s Pulom želim osvojiti oba trofeja"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 16.02.23. | 12:05

Pred završnicu Hrvatskog malonogometnog kupa (17.-20. veljače) napravili smo seriju razgovora s igračima sudionicima. Nakon razgovora s Tonijem Jelavićem iz Novog Vremena te Žarkom Luketinom iz Crnice, red je došao na iskusnog igrača viceprvaka Futsal Pule, Roberta Grbića..

Jedini prvoligaški dvoboj u četvrtfinalu Hrvatskog malonogometnog kupa (od 17. do 20. veljače u Domu sportova II) bit će onaj između Crnice i Futsal Pule. S vratarom Crnice i bivšim golmanom Pule, Žarkom Luketinom, već smo porazgovarali, a sada je red stigao i na jednog od najiskusnijih igrača Puljana, Zagrepčanina Roberta Grbića koji na Istarskom poluotoku stanuje već tri sezone.

Grbić je u redove Žuto-zelenih stigao je na ljeto 2020. iz Futsal Dinama, dok je Pula bio drugoligaš. Grbić je s istarskim prvoligašem osvojio 2.HMNL, a potom je u debitantskoj sezoni za Pulu (ne i Grbića) u 1.HMNL de stigao do finala prvenstva. Početkom tekuće pao je i prvi nacionalni trofej (Superkup), a 'Grba' se okušao i Ligi prvaka u kojoj je Futsal Pula odigrala šest utakmice.

Ovo ti je već treća sezona u Puli s kojom si prošao sve, put od 2.HMNL do finala prvenstva Hrvatske, osvojenog trofeja (Superkup) i igranja Lige prvaka. Kako gledaš na svoju dosadašnju epizodu u Puli?

„Svoje sezone odigrane u Puli opisao bih kao jako uspješne. Svaka je imala svoje draži. Prva sezona mi ostaje u najljepšem sjećanju jer smo navijačima i svima u klubu dali razlog za veselje zbog ulaska u 1.HMNL. Druga sezona zbog igranja finala prvenstva, a tekuća sezona jer nam je prošlogodisnje igranje u finalu omogućilo nastup u Ligi prvaka i to u našem gradu, pred našim navijačima“, rekao nam je za početak Grbić.

U Glavnoj rundi Lige prvaka Futsal Pula je svladala Ayat iz Kazahstana s 5:2 te uz odličnu igru izgubila od europskog viceprvaka Sportinga (3:5) i Novog Vremena (0:2). To je Puljanima bilo dovoljno za plasman u Elitnu rundu koja se igrala u njihovoj dvorani Mate Parlov. Puljani su tijesno izgubili od Anderlechta (2:3), pobijedili United Galati, a onda izgubili od prvaka Europe Barcelone 2:7. No, Barça na kraju nije izborila Final Four, budući da je zbog gol-razlike završila iza Anderlechta. Prema tome, dva gola Futsal Pule u toj utakmici bila su kobna za Blaugranu...

Kako bi opisao cijelo iskustvo igranja Lige prvaka, posebno protiv najboljeg kluba svijeta?

"Ovo mi je bio drugi put da igram Ligu prvaka i moram reci da je prekrasan osjećaj igrati protiv najjačih momčadi kao sto su Barcelona i Sporting. Svakako je to bila uspomena za cijeli život".

Pula je spoj lokalnih igrača i vas koji ste iz drugih dijelova lijepe naše i svijeta, kako se slažete?

"Atmosfera u svlačionici je dosta dobra. Mislim da je nepotrebno isticati igrače na domaće i pridošle dečke. Mislim da igrače, prije svega, treba gledati i cijeniti po njihovom ponašanju te pristupu na terenu i treninzima, ali i izvan njih".

Pred vama je Kup, odmah derbi s Crnicom od koje ste izgubili u zadnjem kolu. Kakva su očekivanja od utakmice i kupa generalno?

"Mišljenja sam da je u Kupu sve moguće s obzirom da se igra na jednu pobjedu. Svakako dolazimo a gorkim okusom nakon poraza od Crnice, ali nadam se da ćemo ispraviti pogreške u obrani i samim time odnijeti pobjedu".

Na turniru sudjeluje i Novo Vrijeme koje ste kroz nacionalna (prvenstvo, superkup), ali i međunarodna natjecanja (Liga prvaka) stvorili pravo sportsko rivalstvo. Kako ti gledaš na te utakmice s Makaranima?

"Utakmice protiv Novog Vremena su uvijek zanimljive i atraktivne gledateljima. Radi se o pravim futsal utakmicama u kojima je pravedna i korektna borba na terenu i izvan njega".

Domaćin turnira je tvoj bivši klub Futsal Dinamo u kojem si uspješno igrao jednu sezonu, djelomično prelomljenu koronavirusom. Kakav je osjećaj igrati pred Bad Blue Boysima kada navijaju za tvoju momčad i kada su na suprotnoj strani?

"Svakako da je uvijek lijepo igrati pred punim tribinama. Što se tiče BBB odličan je osjećaj imati njih kao vjetar u leđa i kao šestog igrača. A gušt je igrati i 'protiv' Bad Blue Boysa, uvijek je ljepše biti na terenu kada je na tribinama puno gledatelja i dobra atmosfera".

S kojim bi rezultatom bio zadovoljan ove sezone (prvenstvo i kup)?

"Osvajanjem oba dva trofeja", rekao nam je za kraj Grbić.

U petak, 17. veljače, bit će odigrane utakmice četvrtfinala. U subotu je dan odmora, a polufinale je na rasporedu u nedjelju 19. veljače. Finalna utakmica bit će odigrana u ponedjeljak, 20. veljače, s početkom u 18:30. Ždrijeb polufinala održat će se u petak, nakon posljednje utakmice četvrtfinala.

Cijene ulaznica za pojedinačni dan iznose 5 eura, a paket ulaznica za sva tri dana 15 eura. Domaćin završnice je za sve kupce godišnjih ulaznica omogućio tri pića dobrodošlice po želji.

Ulaznice je moguće kupiti u Klubu navijača Dinama u Ilici 37, online putem Core Eventa ili na blagajnama Doma sportova II na dane turnira.

Sve utakmice bit će u izravnom prijenosu na kanalima MaxSporta.



Tagovi

FutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoFutsal PulaRobert GrbićHrvatski malonogometni KupHrvatski malonogometni kup

Ostale Vijesti