MNK Torcida
MNK Torcida

Franko Bilić za Germanijak: "Ako Torcida prođe Murter, volio bih susret s Futsal Dinamom"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 16.02.23. | 19:50

Pred završnicu Hrvatskog malonogometnog kupa (17.-20. veljače) napravili smo seriju razgovora s igračima sudionicima. Sada je red stigao na jednog od najboljih vratara Hrvatske i člana MNK Torcide, Franka Bilića.

Franko Bilić (34) jedan je od najboljih hrvatskih futsal vratara posljednjih 15-ak godina. Sredinom prošlog desetljeća branio je boje ponajboljih klubova s ovih prostora, Ekonomca, Nacionala i Uspinjače, a posljednjih nekoliko sezona nosio je dres splitskog Universitasa i šibenske Crnice. Franko Bilić je inače magistar morskog ribarstva prije nekoliko godina upisao je i doktorat, radio je na Splitskom sveučilištu, a sada se otisnuo u privatni sektor po, kako nam je rekao 'nove izazove'. A futsal mu je ljubav bez koje ne može i kojoj se uvijek vraća.

"More i sport su mi dvije najveće ljubavi u životu. Fakultet sam završio gurajući futsal paralelno relativno lagano s izvrsnom ocjenom. Morao bih se zahvaliti profesorima koji su imali strpljenja i sluha za sve moje sportske obveze. Nakon što sam se prestao profesionalno baviti futsalom odlučio sam nastaviti svoje školovanje i postići nešto više od magistra morskog ribarstva. Logični korak je bio upisati doktorat, to sam napravio, sada sam student. Uz to radim pri rektoratu na sveučilištu, bavim se studentima, aktivnostima, udrugama i sportom. Prije toga sam godinu radio u uredu za znanost", rekao je Bilić u intervjuu za Dalmatinski portal 2019. godine.

Sada smo ga i sami kontaktirali kako bi nam najavio utakmicu četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv drugoligaša Murtera.

"Dolazimo osvojiti Kup kao i svi ostali. Znamo koliko je Kup nepredvidljivo natjecanje i svatko tko se nađe u završnici može se nadati osvajanju trofeja. Murter je nama iz Dalmacije poznata drugoligaška momčad. Riječ je o neugodnoj ekipi koja nam sigurno može parirati, pogotovo kada se igra na jednu utakmicu. No, s obzirom na to da smo prvoligaši i imamo iskustvo igranja jakih utakmica, ulazimo u dvoboj kao favoriti. Ali, ponavljam, sve je moguće", rekao je Bilić i nastavio:

"Što se tiče samoga kupa, naravno da dolazimo po titulu, ali za nas je i sami plasman na završni turnir velika stvar".

Torcida se vratila u 1.HMNL nakon 11 godina, a glavno pojačanje kluba prošlog ljeta bio je upravo naš sugovornik. Splitski klub 'atraktivnog imena' dobro se drži u 1.HMNL, no svoju poziciju malo su kompromitirali trima uzastopnim porazima te trenutno drže pretposljednje mjesto sa šest bodova više od posljednjeg Universitasa i dva manje od osmog Osijeka.

"1.HMNL po meni nikada nije bila jača. Sama činjenica da se ravnopravno nosimo sa svim klubovima u ligi, i to u povratničkoj prvoligaškoj sezoni nakon više od 10 godina, za mene je velika stvar. Vidjeli smo prošlih godina kada su Šibenik 1983 i Osijek odmah po ulasku u prvu ligu ispali iz nje. Tako da je izboriti ostanak iznimno teško, a mi smo za sada na dobrom putu. Evo, u posljednja tri kola igrali smo bez dosta odsutnih igrača, a uspjeli smo parirati Novom Vremenu, Olmissumu i Futsal Puli, trima ponajboljim momčadima u državi. Kratkoročni cilj kluba je ostanak u ligi, a to bi automatski značilo da igramo doigravanje u kojem je sve moguće. Dugoročni cilj je dodatno napredovati i kroz nekoliko sezona pokušati napraviti dodatni iskorak".

Foto: MNK OlmissumFoto: MNK Olmissum

Torcida na Final 8 Kupa stiže praktički kompletna, fali joj samo prvi pivot Milan Družijanić.

"Bez Miće smo, nažalost, od početka drugog dijela sezone i vjerojatno ga neće biti do kraja iste. Ostali smo svi na okupu, idemo na kup puni entuzijazma i motiva, pa što bude.

U momčadi Torcide nalaze se i dva 'nogometna' imena i prezimena - Ivan Leko i Nikola Moro. Šalite li se ikada na taj račun?

"Haha, moram reći da još nisam uočio taj detalj, nisam obraćao pažnju na poveznicu s nogometnim Nikolom Morom i Ivanom Lekom", rekao nam je kroz smijeh Bilić.

Za kraj, mnogi neutralni ljubitelji futsala 'navijaju' za susret Futsal Dinama i Torcide u nekoj fazi kupa. Kako gledate na taj potencijalni dvoboj u polufinalu, ili finalu?

"Baš sam to komentirao s dečkima iz ekipe da bih volio, ako prođemo Murter, susresti se s Futsal Dinamom u polufinalu ili, još bolje, u finalu. Ta bi utakmica bila, vjerujem, medijski sjajno popraćena, dvorana bi bila puna, a onda je uvijek ljepše igrati. Ta utakmica bi bila prava promocija za futsal i Final Eight", rekao nam je za kraj Bilić.

U petak, 17. veljače, bit će odigrane utakmice četvrtfinala. U subotu je dan odmora, a polufinale je na rasporedu u nedjelju 19. veljače. Finalna utakmica bit će odigrana u ponedjeljak, 20. veljače, s početkom u 18:30. Ždrijeb polufinala održat će se u petak, nakon posljednje utakmice četvrtfinala.

Cijene ulaznica za pojedinačni dan iznose 5 eura, a paket ulaznica za sva tri dana 15 eura. Domaćin završnice je za sve kupce godišnjih ulaznica omogućio tri pića dobrodošlice po želji.

Ulaznice je moguće kupiti u Klubu navijača Dinama u Ilici 37, online putem Core Eventa ili na blagajnama Doma sportova II na dane turnira.

Sve utakmice bit će u izravnom prijenosu na kanalima MaxSporta.


Tagovi

MNK TorcidaFutsalHrvatski malonogometni KupHrvatski malonogometni kupFutsal DinamoMNK Futsal Dinamo

Ostale Vijesti