Joa Rico/Pixsell
Joa Rico/Pixsell

Matanović: “Do sada sam ih gledao na televiziji i YouTubeu, a jučer sam bio s njima na terenu”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.09.24. | 17:28

Reprezentacija će u Osijeku čekati sudar s Poljskom a uoči prvog treninga na Pampasu pred medije su izašli Igor Matanović i Josip Šutalo

Rano jutros je reprezentacija stigla u Osijek gdje ih u nedjelju čeka ogled 2. kola skupine Lige nacija s Poljskom. Uoči poslijepodnevnog treninga na Pampas Areni, pred medije su izašli Igor Matanović koji je u Lisabonu upisao prve minute u dresu reprezentacije, odnosno Josip Šutalo koji je činio tercet stopera protiv Portugala.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kakvi su dojmovi nakon prospavane noći, bilo je pitanje za Matanovića.

“Mislim da je to za mene čast igrati za Hrvatsku. Kao malo dijete mislio sam kad će doći dan da zaigram za Hrvatsku, sinoć je bio taj dan. Čast mi je igrati s takvim igračima i bilo mi je jako lijepo”.

Nakon utakmice rekao je: “To je moglo i bolje”. Što misli danas o svojoj igri?

“Jučer sam znao da nije bilo loše. Mislim da smo dobro igrali, imali smo prilike za pobjedu. Šteta što par šansi nismo iskoristili, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni. Gledamo Poljsku, moramo analizirati sve i idemo dalje”.

Kako se osjeća Matanović?

“Rekao sam i ranije da znam igrače s televizije i YouTubea, a sada sam s njima na terenu i svlačionici. Moram uživati u ovakvim trenucima. Izbornik nije puno rekao. Imali smo dobrih trenutaka, ali protiv Portugala moraš biti koncentriran 90. minuta”.

Koliko je realan njegov početka od prve minute protiv Poljske?

“Igrao sam trideset minuta, treba ići korak po korak. Sve ovisi o izborniku, ako dobijem priliku dat ću sve od sebe. Ja ću ostaviti srce na terenu kada dobijem priliku”.

I Šutalo smatra kako je Hrvatska odigrala dobru utakmicu u Lisabonu.

“Možda prvo poluvrijeme nije izgledalo najbolje. Druga je formacija, treba vrijeme da se uigramo. Drugo poluvrijeme je dobro izgledalo, ali teško je bilo stizati rezultat protiv Portugala. Sve u svemu možemo biti zadovoljni”

Poljska je krenula trijumfom?

“Sigurno su jaka momčad. Nismo još analizirali, ali imamo dva dana da se odmorimo i pripremimo za tu utakmicu. Naprijed imaju veliku kvalitetu i sigurno ćemo dati sve od sebe i pripremiti se najbolje što možemo da ih zaustavimo”.

Hrvatska je počela s novim sustavom s trojicom iza...

“Za mene to nije stran sustav. Nema problema, dobro se osjećam. Trebalo nam je da se uigramo i za to nam je potrebno vrijeme. Drugo poluvrijeme bilo je bolje, stvarali smo šanse, dobro izgledali defenzivno. Hoćemo li nastaviti tako? To je na izborniku”.

Krenula je smjena generacija.

“Imamo talentirane igrače, uvijek smo stvarali dobre igrače i to sve ide samo po sebi. Čudno mi je što sam stariji igrač. Imamo talente koji sui željni dokazivanja”.

Ima li poseban motiv pred Poljskom?

“Uvijek je poseban motiv igrati za Hrvatsku, pogotovo pred domaćom, publikom. Idemo na pobjedu”, poručio je Šutalo.



Tagovi

Igor MatanovićJosip ŠutaloHNSVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti