REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Dalić: “Petar Sučić je budućnost Hrvatske, Pongračić je napravio veliku grešku, a u Osijeku moramo pobijediti”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 23:14

Izbornik je otkrio svoja razmišljanja nakon utakmice

Portugal je svladao Hrvatsku u novom izdanju Lige nacija rezultatom 2-1. Diogo Dalot u sedmoj i Cristiano Ronaldo u 34. minuti su doveli Portugalce u vodstvo od 2-0, dok je jedini hrvatski pogodak bio autogol Dalota u 41. minuti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Imali smo jedan loš ulazak, u prvom dijelu dosta grešaka u fazi obrane, dopustili smo par loših reakcija, nismo izašli na igrača u zoni šuta i to nas je koštalo. Uspjeli smo se vratiti u igru, ali slažemo novu priču, nove igrače. Žao mi je da nismo izjednačili, u drugom dijelu je bilo bolje", rekao je izbornik Dalić nakon utakmice za Novu Tv.

Novi sustav?

"Treba vremena za ovo, promjenu svega, imali smo dva treninga, bilo je sporih reakcija, ali drugi dio smo to popravili, bilo je jako dobro. Treba biti još kvalitetnije, mislim da nam fali još dubine, okomitosti..."

Marin Pongračić izmjena?

"Razlog je bio neke greške koje je radio. Puno povlačenja prema natrag, baš loša reakcija kod gola, govorimo da mora zadnja izaći na igrača, a to nisu napravili, ali to je splet okolnosti, nije samo on. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje. Petar Sučić je budućnost Hrvatske."

Slijedi Poljska u Osijeku, hoćete li mijenjati sustav opet na četiti u zadnjoj liniji?

"Probat ćemo i jedno i drugo. Nemamo vremena ništa puno raditi. Moramo dobiti utakmicu u Osijeku. Igrači koji su ušli su pokazali da imaju kvalitetu i da imamo budućnost, treba im dati mogućnost, da im se otvori prigoda, ispraviti greške koje rade, imamo moć i kvalitetu", zaključio je izbornik.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaPortugalska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti