Joao Rico/Pixsell
Joao Rico/Pixsell

OCJENE - Hrvatska: Livaković nas držao u igri, raspoloženi Kramarić, Gvardiol i Kovačić

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.09.24. | 22:46

Dalić je sklepao reprezntaciju “zbrda-zdola” zbog silnih problema koje je imao i na koncu izgubio od Portugala, ali dojam s kojima se Vatreni vraćaju u Hrvatsku uopće nije bio loš.

Evo kako smo ocijenili hrvatske nogometaše i izbornika u nadmetanju s Talijanima. Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Dominik LivakovićVratar
Počeo je odličnom obranom Brune Fernandesa, ali tek koji trenutak kasnije potpisao je kapitulaciju. Potom je “špagom” riješio Ronalda. U nastavku dva puta skidao “zicere” i držao Hrvatsku u igri do samog kraja. Sjajan! Najbolji!
Ocjena
7
Josip ŠutaloObrana
Na okupljanje je stigao u dobroj formi s kojom je počeo svoju sezonu u Ajaxu. Svoje je odradio. Nije ga bilo puno za vidjeti, ali zadatke je ispunio. Nije krivac za golove, vodio je tešku bitku s ofenzivcima Portugala i nerijetko izlazio kao pobjednik iz tih duela.
Ocjena
6
Marin PongračićObrana
Igrao je prvo poluvrijeme u kojem je imao dosta posla s brzim Portugalcima. Sukrivac za gol Ronalda… Ostalo korektno odradio pa prepustio svoje mjesto Ćaleti Caru.
Ocjena
5.5
Joško GvardiolObrana
Jedan od najraspoloženijih na terenu. Zatvarao u defenzivi, ubacivao se prema naprijed, razigravao na polovici suparnika, čak i bio u prilici da zabije gol. Ronaldo se zavukao između njega i Pongračića za gol, ali opći dojam je i više nego pozitivan.
Ocjena
6.5
Kristijan JakićVezni red
Donio novu energiju. Vidjelo se koliko mu je nedostajalo okruženje reprezentacije kojoj pripada i po znanju i po kvaliteti. Više orijentiran na defenzivne zadatke, ali nerijetko se našao i u završnici. Gdje god ga staviš, svoje će odraditi.
Ocjena
6
Mateo KovačićVezni red
Dobra partija Kovačića. Ima iskustvo, godine i vrijeme je da sve više preuzima odgovornost i ulogu lidera. Bio je pokretačka snaga u otvaranju i vođenju igre. Samo neka to čini u kontinuitetu.
Ocjena
6
Luka ModrićVezni red
Šteta zbog udarca u uvodu utakmice koji bi sigurno promijenio tijek utakmice u korist Hrvatske. Odigrao je dobru utakmicu, njegova prisutnost na travnjaku djeluje na suigrače na pozitivan način. Lider na terenu i uzor svima. Neka ga još malo ovdje...
Ocjena
6
Borna SosaObrana
Preporodio se u Torinu i to se vidjelo u Lisabonu gdje je igrao na poziciji koju najviše voli i koja mu odgovara. Našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme i pogotkom vratio neizvjesnost u utakmici.
Ocjena
6.5
Mario PašalićVezni red
Korektna partija. Žalit će za prilikom nekoliko trenutka prije nego je ustupio mjesto Sučiću kada je ušao u kazneni prostor pa se spetljao. Dobar dojam koji ostavlja u reprezentaciji postaje pravilo
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Dobio je sat vremena nakon kojih je prepustio mjesto debitantu Matanoviću. Nije napravio ništa vrijedno spomena, u bilo kojem smislu. No, sazrijevanje pored Modrića i Kovačića zlata vrijedi za budućnost koja svakako pripada njemu.
Ocjena
5.5
Andrej KramarićNapad
Vidi se da je već na početku sezone dosegao optimalnu formu. Bio je konstantna opasnost za obranu Portugala, na koncu odradio pola posla za gol Sose. Kramarićeva forma veseli pred sudar s Poljskom u Osijeku.
Ocjena
6.5
Duje Ćaleta-CarObrana
Ušao je u nastavku umjesto Pongračića i odmah otvorio dobrom rekacijom kod udarca Mendesa. Sasvim solidno poluvrijeme za povrantika u redove Vatrenih.
Ocjena
6
Luka SučićVezni red
Dobio je dvadesetak minuta umjesto Pašalića. Raspoložen za igru. Sjajno ubacio za Kramarića u završnici, ali mreža se tresla s vanjske strane.
Ocjena
-
Igor MatanovićNapad
Zamijenio Baturinu i pokazao da apsolutno ima rezona za pozivnicu koju je dobio od Dalića. Našao se u par opasnih situacija, dobio par skokova ali nije uspio debi obilježiti na najbolji mogući način. Pozitivan dojam svakako...
Ocjena
-
Petar SučićVezni red
Upisao je svoj prvi nastup zamijenivši Luku Modrića pa s nekoliko poteza nagovijestio da ga čeka lijepa priča među Vatrenima i godinama koje su pred njime.
Ocjena
-
Ivan PerišićNapad
Dobio je 15-ak minuta, premalo vremena za konkretniji učinak i ocjenu.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Zakrpao je silne probleme s kojima je krenuo u novi ciklus i na koncu je to izgledalo sasvim pristojno. Puno bolje od očekivanja... Implementirao je novi sustav kojem će sigurno trebati vremena za stvaranje automatizma, ali načelno je to bilo sasvim pristojno unatoč porazu.
Ocjena
6

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

OcjeneVatreniHNSHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti