Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Kustić: „Gvardiol je oduševljen s Matanovićem, gradnja kampa kreće početkom 2025.”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 09.09.24. | 20:28

Predsjednik HNS-a za Novu TV je prokomentirao brojne teme

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Poljsku u drugom kolu grupne faze Lige nacija. Vatreni su slavili s 1-0, a prema prikazanoj igri, rezultat je mogao biti za nekoliko golova uvjerljiviji.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dan nakon utakmice, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić za Dnevnik Nove TV prokomentirao je brojne teme, a za početak se dotaknuo nevjerojatnog Luke Modrića. Kapetan je nekoliko sati uoči 39. rođendana zabio spektakularan pogodak za pobjedu, ali i pored toga, odigrao je utakmicu na najvišoj razini.

„Kad se nakon Eura lomilo hoće li nastaviti, vjerovali smo u njega da će ostati. Bitno je da je tu s nama, nije bitno dokad.”

Prvi prozor u novom izdanju Lige nacija završen je s tri boda, ali igra koju su izabranici Zlatka Dalića pokazali bila je odlična, čak i u porazu od Portugala.

„Puno smo pričali nakon Eura, stali iza izbornika i vjerovali smo u iskorak. Ovo je pravi putokaz, bilo je protiv Portugala jako dobro i pokazalo se da novi sustav odgovara reprezentativcima. Tu su i mladi igrači koji su se nametnuli i sada smo u Osijeku dobili potvrdu pravog puta.”

Uoči novog izdanja Lige nacija, bio je velik pritisak nad igračima i izbornikom zbog ranog ispadanja s Eura.

„Velik je bio pritisak, prije utakmice u Lisabonu pogotovo. Ali kad smo vidjeli da nova formacija i mladi igrači funkcioniraju na najbolji način, dobili smo optimizam za Poljsku.”

Mladi igrači iskoristili su svoju minutažu. Posebno Igor Matanović i Petar Sučić, a ponovno je odličan bio i Luka Sučić, koji je već godinama uz Vatrene.

„Mladi igrači koji imaju dvojna državljanstva mogli su odabrati druge zemlje, neki su od njih i zaigrali za mlađe uzraste Njemačke ili Bosne i Hercegovine. Moram se zahvaliti svim suradnicima, pogotovo Stipi Pletikosi, koji su sudjelovali u tome da se odluče prihvatiti poziv Hrvatske.”

Joško Gvardiol na treninzima u Manchester Cityju mora čuvati Erlinga Haalanda, a sada je za sparing partnera imao Igora Matanovića. Hrvatski branič biranim je riječima govorio o Matanoviću, a Kustić je prenio što je kazao.

„Rekao je da je čudo od igrača, nije ga lako čuvati i poručio je da će biti veliki igrač.”

Nove utakmice slijede već u listopadu.

„Idemo svaku utakmicu pobijediti, pa kako bude. Ovo nam dobro koristi za pripremu kvalifikacija za SP, idemo dobrim putem i Dalić sa stožerom radi dobar posao.”

Za kraj, aktualno je i pitanje izgradnja reprezentativnog kampa. U kojoj je to fazi?

„Dugi niz godina govorimo o tome da nam treba kamp, sada čekamo pravomoćnost građevinske dozvole. Ako sve prođe kako treba, u veljači ili ožujku 2025. godine krećemo sa izgradnjom kampa.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni savezHNSMarijan KustićLiga nacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti