REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Što dalje? Maksimir, pa gostovanje u Varšavi

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 08:01

Reprezentativci se vraćaju klubovima, a ponovno će se okupiti za mjesec dana...

Hrvatska je položila na otvaranju svojeg četvrtog izdanja Lige nacija. Iako smo i četvrti put ovo natjecanje, u kojem branimo srebro, otvorili porazom, utakmica protiv Portugala (1-2) bila je drukčija od prethodnih utakmica otvaranja kada smo gubili od Španjolske 0-6, Portugala 1-4 i Austrije 0-3. Vatreni su u tom dvoboju prezentirali novi sustav s tri igrača u zadnjoj liniji. Iako nam je obrana malo plivala, posebno u prvom dijelu, napadački je Hrvatska djelovala iznimno opasno i dojam s Da Luza je puno bolji od konačnog rezultata.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A dojam je bolji i od rezultata utakmice Hrvatska - Poljska 1-0. Vatreni su se u Osijeku propisno ispromašivali i realniji rezultat bio bi 2-0, možda i 3-0 za Hrvatsku. Osim implementacije novog sustava igre, tri osvojena boda, Dalić je u ovom ciklusu dobio dva nova igrača, Igora Matanovića i Petra Sučića, u dobrom svjetlu iskazali su se 'povratnici' u prvih 11 reprezentacije i to na novim pozicijama, Kristijan Jakić, Marko Pjaca i Duje Ćaleta Car...

Cijeli taj ciklus odrađen je bez petorice ozlijeđenih igrača koji bi bili dio kadra - Josipa Stanišića, Josipa Juranovića, Martina Erlića, Lovre Majera i Nikole Vlašića.

Kompletniju Hrvatsku možemo očekivati u listopadu, kada se nastavlja grupna faza Lige nacija. Hrvatska, prvo, 12. listopada, u Maksimiru dočekuje Škotsku, reprezentaciju koja je na otvaranju upisala dva tijesna poraza (2-3 i 1-2), a tri dana kasnije (15. listopada) gostujemo u Varšavi.

Kada bi Hrvatska u te dvije utakmice osvojila minimalno četiri boda, napravila bi veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale natjecanja, posljedično i ostanku u A diviziji, budući da četvrta momčad ispada u niži rang, a treća igra dodatne kvalifikacije za ostanak. Listopadski ciklus bit će posebno važan jer Vatrene u posljednjem ciklusu u studenom očekuju gostovanja u Škotskoj (u kojoj je Hrvatska uvijek teško prolazila) i domaća utakmica s Portugalom (Split) koji bi, do tada, već mogao i osigurati prvo mjesto. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti