Borna Jaksic/Pixsell
Borna Jaksic/Pixsell

Dalić dobio Matanovića i Sučića, ali i euforiju

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 09.09.24. | 08:00

U prvom poluvremenu, dok se Hrvatska malo tražila, Poljaci su bili promatrači da bi u drugom postali su žrtve nogometne genijalnosti Luke Modrića.

Tek jedna utakmica, jedan slobodni udarac Luke Modrića bio je dovoljan za kolektivno padanje u trans. Kao krpom izbrisali su Vatreni sve negativnosti koje su bile sveprisutne nakon rezultatskog podbačaja u Njemačkoj i otvorili široko vrata onome u čemu smo najbolji na svijetu; euforiji.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska je ponovno u modi! I to na prilično impresivan način. Poljska je u potpunosti deklasirana na Opus Areni. U svakom smislu je očitana lekcija Lewi i društvu koji su tek slučajno mogli do boda. Imali su samo jednu šansu, onu Lewandowskog u kojoj je pogodio gredu, ali i ona je bila više čin neke individualne razine kvalitete napadača Barcelone nego plod neke smislene i uigrane akcije.

Jednostavno, Poljska je bila limitirana u ovoj utakmici. Igrali su koliko su im Hrvati dozvolili. Kao da su gosti u Osijek stigli po taj bod. U prvom poluvremenu, dok se Hrvatska malo tražila, Poljaci su bili promatrači da bi u drugom postali su žrtve nogometne genijalnosti Luke Modrića.

Kapetan je ubacio u brzinu više, djelilo lopte kao na pladnju, uklizavao i svojim primjerom izvlačio ono najbolje iz suigrača. Jer kad vidiš kako Luka ukliže u 84. minuti, na sredini terena, onda ti nemaš pravo na ništa ispod toga...

I naravno da je za neki hollywoodski scenariji idealno došao taj slobodnjak pa da u predvečerje ulaska u peto desetljeće života - Luka maestralno stavi točku na i te lijepe slavonske večeri.

Zlatko Dalić dobio je u ovoj akciji Igora Matanovića koji će sigurno postati vlasnikom sljedeće pozivnicu jer je i u Osijeku pokazao da mu jako malo treba da se nađe u prilici. Golovi će već negdje krenuti... Dobio je i Petra Sučića, koji je doduše bio mali impresioniran Opus Arenom i početkom od prve minute ali je definitivno pokazao dobar dojam u ove dvije utakmice. Borna Sosa se definitivno diže, Luka Sučić je sve bolji baš kao i Marko Pjaca za kojeg očekujemo da se vrati na svoju poziciju. Vraća se i Lovro Majer...

Dobio je Dalić pozitivni odjek u pogledu novog sustava. Naravno da će trebati neko vrijeme da se popeglaju detalji i finese s trojicom u zadnjoj liniji. Da se usvajaju navike i određeni mehanizmi, ali protiv Poljske smo svjedočili zaista besprijekornoj obrani. Svaki od trojice stopera znao je što mu je za činiti i to je odradio na prilično impresivan način.

Sve u svemu, u Hrvatsku se vratila Vatrena euforija. Koliko je to dobro ne znamo, ali sigurno je lakše živjeti sa saznanjem da je omiljena nacionalna vrsta na dobrom putu u Ligi nacija nego da je i dalje u negativnoj seriji. Već za mjesec dana i dvostrukog programa koji nudi Škotsku u Zagrebu i Poljsku u Varšavi vidjet ćemo je l'’ ovo bila iznimka i samo nadahnuta večer kapetana ili smo se vratili ondje gdje nam je mjesto...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

VatreniHNSLuka ModrićHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti