Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Oproštaj “Sina ravnice”, Nenad Bjelica prvi put na Opus Areni, a Kohorta vodila navijanje

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 08.09.24. | 20:07

Osijek se ponovno pokazao kao velik domaćin Vatrenima. Sve je na Opus Areni funkcioniralo besprijekorno

Osijek je lijepo dočekao svoje Vatrene. Kao i uvijek ta široka slavonska duša bila je i više dobar domaćin. Doduše, to neće potvrditi i skupina navijača iz Poljske koja se fizički obračunala s domaćinama u blizini hotela Osijeka, ali to je sasvim druga priča. I ništa neočekivano. Uglavnom, takvi uvijek nađu takve za upravo takve obračune a koji je policija spriječila brzom reakcijom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tijekom nedjelje Osijek je plesao u vatrenim tonovima. Restorani i lokali spremno su otvorili svoja vrata za karavane navijača koji su već tijekom subote počeli pristizati u grad na Dravi. Bilo je i Poljaka. Osim onih s početka priče. Onih koji su došli turistički u Osijek na tekmu. Neki su, poput obitelji iz Katowica a koja je odsjela u hotelu kao i reporter Germanijaka spojila ljetovanje na Jadranu s utakmicom u Osijeku nakon koje će put kući.

“Lijepo kao i uvijek, ali malo skupo”, zaključak je glave obitelji koji je u dresu Lewandowskog našao svoje mjesto s nekoliko stotina sunarodnjaka na Opus Areni.

Nešto ranije, skupinu navijača Poljske sreli smo na šetnici uz Dravu u kafiću Brooklyn. Po izgledu, dosta zeznuta ekipa, zasjela je i strpljivo čekala svoje piće. Bilo nam ih je pomalo i žao jer gazda lokala nije prepoznao trenutak te je nedjeljnu jutarnju šihtu povjerio jednom djelatniku koji je već oko deset sati padao s nogu. Na narudžbu se čekalo i do sat vremena ali nitko nije imao srca prigovoriti sirotom mladiću koji je stoički trpio zajebanciju. Nadamo se da će barem dobiti bonus na dnevnici jer bi većina na njegovu mjesto okačila “kecelju” o klin i napustila radno mjesto.

A u podnožju hotela u kojem je odsjela reprezentacija Hrvatske bio je šušur tijekom cijelog dana. Djeca s nadom da će ugledati Modrića, obitelji reprezentativaca, slučajni prolaznici. Sreli smo nekoliko bivših igrača koji su pisali povijest NK Osijeka. Srdačni kao i uvijek i dobro raspoloženi do trenutka kada smo spomenuli aktualnu situaciju u klubu.

“Znaš, svako ima pravo na loše trenutke. I mi smo ih imali i previše, ali smeta me što se čovjek ponaša i dijeli lekcije kao da je ušao u europsku skupinu a u prvenstvu se tuče s Dinamom. Tu, lega moj, nema samokritike niti malo”, reći će nam jedan od veterana. Zamolio je za dozu diskrecije jer ne želi da ispadne da dijele lekcije, ali činjenica je da smo u Osijeku naišli na veliku ravnodušnost kada su u pitanju “bijelo-plavi”. Kao da su ljudi digli ruke i prepustili se... A to nikada nije dobro.

Opus Arena otvorila je svoja vrata nešto poslije 18 sati. Najmoderniji stadion u Hrvatskoj ne zaslužuje takve rezultate Osijeka, bez obzira na okolnosti i tko je kriv. A čitajući medijske istupe čelnika kluba i sportskog sektora, čini se da je njihova odgovornost jako mala u cijelom tom rezultatskom kaosu. Ako je uopće ima...

Zanimljivo, na tribinama Opus Arene svoje mjesto pronašao je i Nenad Bjelica koji je stigao kao gost HNS-a. Očito nije dovoljno dao Osijeku tijekom igračke karijere da ga se svojevremeno pozove na oproštaj od Gradskog vrta, ili da Bjelica bude gost na nekoj od utakmica Osijeka na novom stadionu, ali zato su ga se sjetili u Savezu te gospodski ponudili ulaznice u loži da gleda reprezentaciju u svom rodnom gradu.


Na stadionu srećemo i legendarnog Ivicu Hermana zvanog PDV, stalnog pratitelja nogometaša koji se uz Dravu pojavio s očima na “pola 12”.

“Sjeo sam sinoć u autobus iz Zagreba, taman se mislio naspavati kada je ušlo desetak navijača Poljske. Nisu prestali pjevati do Osijeka”, potužio se PDV sve gledajući priliku da se domogne hotela s misijom popravka krvne slike kućnog budžeta. Međutim, Goran Đerek zvan Ante spustio je rampu.

“Ne da mi Ante blizu. Valjda me se boji jer sam bolji s igračima”, potužio se PDV čeznutljivog pogleda prema terasi hotela.

Ondje smo sreli i Jožu Kramarića koji je zapravo stigao po sina kako bi ga odvezao u Zagreb zbog viroze koja je napala Andreja još u Portugalu, a bila je praćena temperaturom i glavoboljom. No, u nedjelju je ipak popustila pa je tata produžio u Baranju na fiš i kasnije na utakmicu, dok se Andrej pridružio suigračima u pripremi za utakmicu.

Tribine Opus Arene bile su pune nekih sat vremena uoči početka. Posebno emotivno bilo je uoči intoniranja nacionalnih himni kada je na travnjak izašao Domagoj Vida kako bi se oprostio od nacionalnog dresa. Stadionom se prolomilo skandiranje, sin je dotrčao do oca koji je s velikom emocijom poslao pozdrave tribinama. “Sin ravnice” otišao je u reprezentativnu mirovinu...

Tijekom intoniranja himni na dijelu tribine na kojoj su navijači Poljske upaljeno je nekoliko baklji koje nisu završile na travnjaku već su gosti pričekali da izgore do kraja. Inače, na Opus Areni navijanje je vodila domaća navijačka grupa Kohorta. Naime, prema nekom dogovoru između navijačkih skupina, od sada će na utakmicama reprezentacije u Hrvatskoj navijanje voditi grupe koji su domaćini.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHNSVatreniLiga nacijaOpus Arena

Ostale Vijesti