Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Kako će funkcionirati Čabraja i Livaja?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 11.06.24. | 08:03

Nakon što je u posljednji trenutak odustao Jurić, Hajduk se okrenuo novoj potrazi za trenerom u kojoj kao favorit za klupu figurira strateg Lokomotive

Sve je bilo spremno za potpis Ivana Jurića, no nekadašnji igrač Hajduka u posljednji trenutak se predomislio i odustao iz javnosti nepoznatih razloga.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Čelnici Hajduka su u njemu bili našli pravo rješenje za iskorak u idućoj sezoni, uvođenju discipline i kvalitete koju bi donio s višegodišnjim iskustvom u Italiji, no sve se izjalovilo u ponedjeljak.

Možda će Jurić ili netko s Poljuda jednog dana objasniti što je točno bilo, no činjenica je da Hajduk još nema trenera, ali čini se da ima glavnog kandidata.

Međutim, on nije bio prvi 'pick' sportskog direktora Nikole Kalinića, no Silvijo Čabraja, rođeni Zagrepčanin i najdugovječniji trener u HNL-u na klupi Lokomotive, mogao bi biti taj. On je zasad prvi favorit, premda se spominju Zoran Zekić i Mario Carević.

Bijeli su se našli u nezgodnoj situaciji, od Paula Souse, Gennara Gattusa i u konačnici Jurića, došli su do Čabraje koji je radio vrlo dobar posao na Kajzerici i protekle sezone Hajduku pobjedom na Poljudu najavio kraj nadanja u titulu, jer su zaredali porazima.

Što može trener koji je radio bez pritiska rezultata u Lokomotivi na Poljudu gdje je stres ogroman, a svlačionica prepuna različitih osobnosti, od senatora Marka Livaje, Ivana Perišića, Lovre Kalinića...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Oni koji su strahovali od sustava 3-5-2, a takvih ima među navijačima Hajduka, možda će i biti zadovoljni, jer Čabraja preferira sistem 4-2-3-1, no svejedno ga čeka veliki posao sa sportskim direktorom Kalinićem ukoliko bude ustoličen.

Jer ima puno igrača pod ugovorom kojih bi se Kalinić htio riješiti, poglavito stranaca koji nisu donijeli ono što se očekivalo, no potrebno je naći kompromise i vjerojatno platiti otpremnine, pa potom krenuti u slaganje igračke križaljke.

Očekuje se da bi za pripreme trebao biti zdrav Livaja koji je još uvijek glavni igrač, a spona između trenera i kapetana mora biti jaka, pa nas zanima kako će funkcionirati ta veza. Po najavama Kalinića, Livaja bi trebao postao polušpica, a za centralnim napadačem se traga. Čabraja je dobro upoznat s HNL-om za razliku od rješenja iz drugih liga, ali i kako mu je žena Sinjanka koja naginje bijeloj boji, ima informacija o Hajduku iz navijačke perspektive i pritiska koji donosi.

Hajduku je u posljednjih par mjeseci sve u znaku rezervnih planova, jer ni predsjednik Ivan Bilić nije bio prvi izbor, prije njega je trebao doći Josip Pavić, pa je i to propalo, kao i niz trenera s međunarodnim iskustvom koji su bili na listi sportskog direktora Kalinića.

Trenera Hajduk treba pod hitno, jer okupljanje je 19. lipnja, a do tada bi se trebalo znati tko će sve u hodu napustiti Poljud.

Čabraja je poznat po radu s mladim igračima, a u Hajduku neće baš imati previše prostora za riskiranje s tinejdžerima budući da su ciljevi plasman u skupinu Konferencijske lige i lov na dvostruku krunu.

Sjećamo se jedne konferencije za medije kada je kolega Toni Bilić upitao Čabraja bi li prihvatio poziv iz Maksimira, jer Dinamo je bio u rezultatskoj krizi, a trener Lokomotive mu je odgovorio da mu ne pada na pamet...

Sada je pred vratima Hajduka što je dokaz da život piše romane, pogotovo u nogometu u kojemu su iznenađenja na terenu, ali i druge vrste, svakodnevica.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukSilvijo ČabrajaNikola KalinićIvan JurićIvan BilićMarko LivajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti