Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Jedan igrač Hajduka ovaj tjedan ulazi u odabrano društvo, nije puno onih kojima je to uspjelo

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 13.08.24. | 08:01

Da nije bilo ozljede nekadašnji hrvatski reprezentativac došao bi do toga i puno ranije

Pred Hajdukom je utakmica istine o kojoj se malo govori zbog 'slučaja Perišić' koji je zaokupirao javnost, dolazi Ružomberok (prvi susret (0-0) i Bijeli imaju imperativ prolaska dalje na blagdan Velike Gospe ovog četvrtka s početkom u 21 sat (MAXSport1, HDTV).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dok se čeka kako će završiti između trenera Gennara Gattusa i Ivana Perišića, eto i jedne lijepe priče o omiljenom igraču Hajduka koji je svojim zalaganjem, golovima i asitstencijama osvojio srca navijača, a iza njega je teška sezona u kojoj se ozlijedio, morao na operaciju, dok je taman kucao ponovno na vrata hrvatske nogometne reprezentacije za koju ima osam nastupa.

Riječ je o Dariju Melnjaku, lijevom bočnom Hajduka koji se nakon stanke vratio potkraj prošle sezone, još uvijek traži pronalazak stare forme, nije ni njemu lako kao ni Perišiću, ali zato bi ovaj tjedan trebao slaviti. Najprije prolazak u play-off Konferencijske lige ako sve bude po planu i pred punim Poljudom Gattusov Hajduk pokaže pravo lice, a onda potom i u nedjelju, vjerojatno opet na krcatom stadionu, kada bi trebao upisati stoti nastup za splitski klub.

Kakva će biti fešta, odnosno ceremonija, hoće li biti prije ili poslije utakmice, još nije sasvim definirano, no Melnjak bi protiv Varaždina, grada u kojemu je rođen trebao dobiti uokviren dres s brojem 100. Takva je bila praksa do sada, a nadamo se i ubuduće.

Kako se prošle sezone Melnjak ozlijedio u Koprivnici kada je igrao na krilu, a taman prije par dana dobio pretpoziv za reprezentaciju, činilo se da su se mračne sile urotile protiv njega, ali opet mu je svanulo sunce nako što se oporavio te počeo igrati. Istina, zbog postupnog povratka u staru formu, trener Gattuso je preferirao Ismaëla Dialla na poziciji lijevog beka, ali eto je sad Bjelokošćanin ozlijeđen, čekamo izvještaj o njegovu stanju u srijedu na konferenciji za medije, pa je sasvim realno da će prodorni bek iz Nedeljaneca biti starter oba puta.

Božja volja ili prst sudbine htjeli su da se 31-godišnjaku u Splitu rodi kćerkica Julia, a on će protiv kluba iz rodnog mu grada odigrati stotu utakmicu ne bude li neke 'više sile'. Zaslužio je Melnjak sve počasti hajdučkog puka koji pamti njegovu utakmicu života za osvajanja Kupa protiv Rijeke 2022. godine kada je na Poljudu postigao dva gola, a da ga ide u tom natjecanju pokazao je sezonu nakon u završnom dvoboju kada je bio strijelac na Rujevici protiv Šibenika, postigao ukupno četiri gola na putu do obrane Rabuzinova Sunca.

Trenutno je Melnjak sa 98 nastupa na 150. mjestu svih vremena u Hajduku, što znači da nije tako puno onih kojima je uspjelo ući u Klub 100, pogotovo kada se uzme u obzir da ih je dosta velike brojeve nastupa ostvarilo u vrijeme bivše države dok se nije moglo preko granice prije 28. godine.

Melnjak se u hrvatski nogomet vratio otprilike u tim godinama kada je bivša garnitura počela slagati konkurentniji Hajduk koji je u konačnici osvojio dva trofeja, ali ne i onaj najvažniji koji se dobije za prvenstvo. Duga je sezona, a najprije treba pokušati izboriti natjecanje po skupinama u Koferencijskoj ligi. Prilika je tu, još tri moguće utakmice i ukoliko se prođe Ružomberok, Bijele čeka pobjednik para između grčkog AEK-a i armenskog Noaha koji u Atenu donosi prednsot od 3-1 iz susreta igranog u Jerevanu prošlog utorka.

Inače, Melnjak je prvi rođak iliti bratić Marka Roga, nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca kojega je otkrio svojevremeno u trećem rangu natjecanja sportski direktor RNK Split Tonći Bašić, a kasnije je iz Parka mladeži ostvaren najveći transfer u povijesti Hrvatske nogometne lige kada ga je za pet milijuna eura kupio Dinamo.

U ovom Hajduku su ispred Melnjaka samo četvorica igrača koji imaju veći broj nastupa – Lovre Kalinić je stao na 209, Marko Livaja ima 135, Filip Krovinović 122, a Emir Sahiti 118. Društvu s troznamenkastim brojem pridružuje se uskoro i Dario koji je Hajduku dva kupa podario.

Njegove su brojke u dresu Hajduka više nego dobre, ima 13 pogodaka i 14 asistencija, a ove sezone očekivala posebna veza s Perišićem, no kako su obojica oporavljenici, treba pričekati, najprije da se razriješi 'slučaj, vrime je' te da Melnjak opet proigra na nekadašnjoj razini, što će Hajduku biti od velike koristi.



Tagovi

Dario MelnjakHajdukRužomberokNK VaraždinGennaro GattusoIvan PerišićMarko LivajaLovre KalinićHrvatski nogometni kupTonći BašićMarko RogKonferencijska ligaHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićIsmaël DialloFilip KrovinovićEmir Sahiti

Ostale Vijesti