EXPA/ laPresse/ Stefano Nicoli
EXPA/ laPresse/ Stefano Nicoli

Skomina: „Bel je ispravno dosudio penal za Lokomotivu, a bitno je da je Strukan dobio 'duel' s Jakirovićem“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.08.24. | 20:08

Ovo kolo nije bilo pretjeranih upitnika nad sudačkim odlukama

Legendarni Slovenac Damir Skomina, novo 'oko sokolovo' u emisiji Studio HNL Max Sporta, komentirao je i tek minulo kolo domaćeg prvenstva.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U njemu smo vidjeli još jedno slavlje Šibenika 2-0 protiv Slavena, pobjedu Istre nad Goricom 2-1, dva remija Lokomotive i Hajduka te Varaždina i Rijeke te na kraju triler završnicu i pobjedu Dinama u gostima kod Osijeka 1-2. U prosjeku je bilo 24 prekršaja u ovom kolu, 20 žutih kartona je podijeljeno, a dosuđena su i dva penala.

U prvom susretu kola u 81. minuti Slaven Belupo je tražio kazneni udarac.

"Sudac je stajao idealno, vidio je koliki je intenzitet kontakta rukom prema glavi i iz snimki nemamo nikakve dokaze da bi to bilo za penal. Napadač je taj koji se kreće prema obrambenom igraču, dosta je statična situacija, sudac vidi puno bolje nego li što su pokazivale kamere", rekao je Skomina.

U okršaju Iste i Gorice u 67. minuti je bio kazneni udarac za Istru 1961.

"U prvom kadru se vidi gdje sudac gleda, ali onda gleda i za loptom pa nije vidio jasan prekršaj Pršira. To mora biti intervencija VAR-a, to je jako dobro. Sudac mora očekivati što se treba dogoditi, ali oči su mu otišle previše prema lopti. Zato imamo VAR i to mora biti kazneni udarac. Sudac uvijek kaže što je vidio, a čini mi se da ovdje sudac nije nešto komunicirao. Mislim da je samo krivo procijenio, zakasnio, ovdje mora biti intervencija, pogledati to, mora prosuditi je li to za njega jasan i čist penal. Kada se radi je li lopta unutra ili vani, to VAR sam vidi, a ovo mora sudac procijeniti."

U 84. minuti je bio gol Gorice.

"Crte koje vidimo, plava crta je na špicu kopačke obrambenog igrača, to označava gdje je predzadnji igrač najbliže poprječnoj crti. Crvena crta, jako je bitno kod zaleđa tko utječe, imamo više igrača Gorice koja su u ofsajdu, ali nisu utjecali, kao broj 5, na njemu je crvena crta, on je iza lopte, tako da super za pomoćnika, odlično je to odradio, to je čisti gol."

I na utakmici Lokomotive i Hajduka smo vidjeli penal.

"Tu je reakcija obrambenih igrača sve rekla. Mora biti kazneni udarac, u super poziciji je sudac Bel, tu je dosta kazneni udarac bez disciplinske kazne. Jako dobar govor tijela. Tu onda ima puno manje mogućnosti da netko utječe na tebe. Makar je to 97. minuta, kada si tako odlučan, kada dobro vodiš utakmicu, onda i u tako kritičnom trenutku utakmicu dosudiš ispravnu odluku."

U sudačkoj nadoknadi je slavio i Dinamo. Nakon gola Dinama sudac Strukan podigao je dva prsta u zrak da pokaže da će se igrati još dvije minute.

"Imali smo označeno sedam minuta, gol je pao u petoj minuti, znači moramo imati najmanje još dvije i nešto minute i zato je jako dobro da ti pokažeš da od ovog momenta dalje igramo još dvije minute da ne bi bilo ništa sporno. Tu je Strukan jako dobro označio, na intervenciju vjerujem četvrtog suca je otišao do obje klupe, velika je tenzija u tim momentima. Možda jedino mala opaska. Okej, suci i igrači se dobro poznaju na toj razini, možda se malo previše agresivno približio treneru, ispalo je ovdje super i simpatično, Duje je ovdje dobio taj 'duel', što je jako bitno", zaključio je Skomina.




Tagovi

HNLHrvatska nogometna ligaDamir Skomina

Ostale Vijesti