Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Gennaro, Nikola i Ivane, vrime je!

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 12.08.24. | 08:01

Problem zbog kojeg je Gattuso odstranio Perišića iz momčadi, potrebno je pod hitno riješiti prije nego Hajduk izgubi korak u ostvarivanju ciljeva

Trener Hajduka Gennaro Gattuso još nije upisao pobjedu u gostima u službenim utakmicama otkako vodi splitsku momčad čvrstom rukom do te mjere da je već dvojicu igrača, i to ne bilo kojih, kažnjavao, odnosno izostavljao s liste putnika za gostovanja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi je ceh platio Emir Sahiti koji tako nije vidio Ovčje Otoke, jer po treneru je prekršio klupski pravilnik, a on nije imao popusta. Emir je unio nemir, pisali smo tada, no vraćen je brzo u momčad, već sljedeću utakmicu je igrao.

Međutim, što će biti s Ivanom Perišićem, koji je iz sličnog razloga ostao doma umjesto da je bio Kranjčevićevoj gdje je Hajduk propustio pobijediti primivši pogodak u devetoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 1-1?!

Nakon toga se Gattuso otvorio na press konferenciji, rekao kako mu je Perišić prije tri tjedna došao u ured i najavio odlazak. Unatoč tome, Vatreni je kod Gattusa dobivao minutažu. Perišića, koji se kasnije priključio pripremama nakon Eura, čekalo se kao rješenje na lijevom krilu, no po svemu prikazanom, on još nije pravi. Teška ozljeda ostavila je traga na njegove prezentacije, a on je još od ožujka bio nestrpljiv u povratku kako bi se pripremio za Euro.

Bivši predsjednik Lukša Jakobušić, koji je ga je nagovarao dvije godine koliko je trajala akcija 'Ivane, vrime je!', pružio mu je priliku da se kroz Hajduk vrati u reprezentaciju, njegovim dovođenjem htio je zastrašiti konkurenciju, no Bijeli koji su bili jesenski prvaci, nisu izdržali do kraja.

Jer da kojim slučajem jesu, imali bi lakši put do plasmana u skupinu nekog od europskih natjecanja što bi im omogućilo dovoljnu količinu novca da sa zdravim Perišićem koji bi dobio bogati ugovor, pokušaju se upisati u povijesne knjige. Trebali su titulu ili skupinu recimo Europske lige, da se Split 'zapali'. Pitanje je bi li onda došao Ivan Rakitić ili bi bivša garnitura nastavila sa sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom, dovoditi strane igrače.

Međutim, sportski direktor je Nikola Kalinić koji bi puno mogao napraviti po pitanju izglađivanja odnosa Perišića i Gattusa. Nikola, vrime je da se problemi izglade i Perišića zadrži, a ukoliko želi otići, potrebno je dovesti još jedno krilo i špicu. Jer, ako je Rijeka razbila Lokomotivu 4-0, da bi sad momčad Silvija Čabraje s(p)retno remizirala sa Splićanima, lako je vidljivo da će Bijeli brzo zaostati u prvenstvu. Istina je da se polaže nada za ulazak u Konferencijsku ligu koja bi donijela novac i zamaskirala probleme.

I onda je Gattuso prelomio, shvatio da mu ne treba igrač koji može otići krajem kolovoza, a po njegovim riječima je odlazak najavio, pa je trener odlučio u Zagreb ići bez njega, s Anthonyjem Kalikom na njegovu mjestu i Sahitijem na klupi. Neka Perišić i Sahiti nisu u formi, barem su klasični krilni igrači za razliku od Kalika, koji 'krpa' rupe gdje to god zatreba, jer igra i polušpicu što također nije njegovo mjesto.

Valja konstatirati da trener Bijelih griješi upornim forsiranjem Kalika, kojemu svaka čast na profesionalnosti i trudu, ali u Zagrebu se odmah pokazalo kada je ušao friško opravljeni Aleksandar Trajkovski, da se bolje razumije s Markom Livajom, jer je postigao pogodak koji je trebao donijeti pobjedu da nije bilo nesmotrenog prkršaja Nike Sigura nad Antonijom Baždarićem te gola Duje Čopa s bijele točke. Krilatica 'Utakmica u gostima, strah u kostima' i dalje ostaje na snazi.

'Slučaj Perišić' mora se riješiti što prije ovako ili onako, jer već u četvrtak dolazi osokoljeni Ružomberok koji je u slovačkom prvenstvu svladao Trenčin 1-0 premda nije bio favorit na domaćem terenu jer je čuvao nekolicinu igrača za Split.

Taj luksuz Gattuso nije imao, on je izveo gotovo najjači raspoloživi sastav, a mogao je recimo od početka dati prigodu Brunu Durdovu koji je bio otkriće priprema, premda mu je tek 16 godina, ali je barem po vokaciji krilni napadač.

Ovako ne igraju ni najzvučnije ime Perišić, kojega bi zdravog sigurno uzeo na primjer Diego Simeone u Atletico Madrid da mu igra završnih 20-25 minuta, a ni Durdov koji bi se mogao nametnuti da dobije šansu u kontinutetu. Roka Brajkovića i Madžida Šošića, koji također mogu igrati na tim pozicijama, nema ni na mapi.



 


Tagovi

HajdukIvan PerišićGennaro GattusoNikola KalinićNK LokomotivaRužomberokEmir SahitiAnthony KalikAleksandar TrajkovskiMindaugas NikoličiusLukša JakobušićKonferencijska ligaHrvatska nogometna ligaMarko LivajaNiko SigurDuje ČopBruno DurdovRoko BrajkovićMadžid ŠošićSilvijo Čabraja

Ostale Vijesti