Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Gattuso: “Perišić mi je rekao da želi ići! Mora se poštivati svlačionica“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.08.24. | 21:05

Hajdukov trener nakon remija s Lokomotivom (1-1) objasnio je i 'slučaj Perišić'

Gennaro Gattuso nakon utakmice protiv Lokomotive (1-1), u kojoj je u zadnjoj minuti Hajduk ostao bez pobjede osvrnuo se na odstranjivanje Ivana Perišića iz momčadi. Nije se složio s tezom da je to bila taktika da uzrokuje pozitivan šok u momčadi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Prije 20 dana sam pričao s Perišićem, došao je u moj ured i rekao da želi ići. Ako netko ne želi ostati, onda moram respektirati ostatak ekipe, a u svlačionici postoje pravila koja se moraju poštovati. Dao sam mu šansu da igra, 20 minuta, 35 minuta, 65 minuta. Ukoliko neki igrač izrazi želju da želi otići može dovesti do krivih razmišljanja. Mora se poštivati svlačionica, pravila i svih 25 igrača. Ovo nije zatvorena priča. On je i dalje tu, sutra je novi dan.", rekao je Gattuso, otkrivši pozadinu priče zašto Perišić nije bio u momčadi u Kranjčevićevoj, zašto ga je izostavio s liste putnika. Izjava, koja će sigurno izazvati razne reakcije u hajdučkom puku.

A onda se, naravno, razočarano osvrnuo na remi s Lokomotivom. Na utakmicu u kojoj Hajduk opet nije blistao, pogotovo u prvom dijelu, Gattuso je ipak pohvalio izvedbu u drugom dijelu.

"Slažem se da je prvo poluvrijeme bilo negledljivo, ali u drugom smo imali tri velike šanse, jedna je ušla u gol. Još nismo spremni igrati svaka tri dana, imali smo tešku utakmicu u Slovačkoj i znali smo da ćemo se mučiti i patiti protiv Lokomotive. Moramo biti spremni na ovaj ritam svaka tri dana, još se navikavamo."

Hoće li, s obzirom na formu nekih igrača, biti rotacija u momčadi za uzvrat sa Slovacima?

"Ne znamo još, moram se prvo suočiti s gubitkom ovih bodova, naviknuti se na ovu situaciju. A onda ćemo vidjeti u kojem ćemo sastavu na Ružomberok."

Kako je zadovoljan s Ivanom Rakitićem?

"Ivan dugo nije igrao, on još ulazi u formu, a svi znamo kakav je igrač. Međutim, moramo biti oprezni s njim, ne smijemo se riskirati i prerano ga staviti u puni ritam. Procjenjivat ćemo od utakmice do utakmice koliko je spreman i toliko će i igrati.", zaključio je Hajdukov trener.



Tagovi

HajdukNK LokomotivaGennaro GattusoHNL

Ostale Vijesti