Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Gattusu u 99. minuti izmaknula prva gostujuća pobjeda, Čop donio mir Čabraji

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 11.08.24. | 20:36

Završilo je 1-1 u Kranjčevićevoj u uzbudljivih posljednjih dvadeset minuta

Činilo se da će Hajduk do pobjede u Kranjčevićevoj do pobjede, no nije moglo bez drame. Bijeli su poveli u 81. minuti pogotkom makedonskog jokera s klupe Aleksandra Trajkovskog, međutim Lokomotiva se spasila u posljednjim trenucima. Niko Sigur je skrivio kazneni udarac na Antoniju Baždariću, a s bijele točke siguran je bio Duje Čop. Tako terner Hajduka Gennaro Gattuso ni u trećem gostujućem službenom susretu nije stigao do pobjede, dok je Lokomotiva upisala bod nakon što je teško stradala na Rujevici. Završilo je 1-1 u uzbudljivom susretu.

Čak pet kornera imala je Lokomotiva u nešto više od deset minuta igre, ali prave opasnosti nije bilo po vrata Ivana Lučića, jedino je malo nezgodno bilo jedno vraćanje lopte povratnika Zvonimira Šarlije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Domaći su imali inicijativu, a gosti tradicionalo veću podršku s tribina. Hajduk nije izgledao baš najbolje u početku, pa je tako u 13. minuti veliku prigodu imao Robert Mudražija, ali je Lučić obranio njegov udarac s pet metrara.

Nesuđeni trener Hajduka Silvijo Čabraja očito je dobro skautirao suparnika koji mu je zamalo bio poslodavac, no Gattuso nije otišao u Saudijsku Arabiju nego je prihvatio poziv iz Splita.

Dvoboj Lokomotive i Hajduka, bio je susret dvaju sustava 4-2-3-1, bez iznenađenja, u najavljenim postavama, s tim da je kod domaćih prednost u vezi dobio Feta Fetai umjesto Baždarića koji se u konačnici pokazao korisnim.

Hajdukov trener koji u Splitu ostavio Ivana Perišića zbog ponašanja na treningu, izveo je sastav koji smo očekivali, jedino je Rokas Pukštas bio 'desetka', dok su iza njega djelovali Filip Krovinović i Ivan Rakitić, prvi put u HNL-u izvan Poljuda.

Nakon 15 minuta Hajduk je tek došao do daha, imao slobodni udarac koji je izveo Rakitić, ali nije bilo stresa za domaće. U 18. minuti je Marko Livaja zatresao mrežu nakon bijega s centra, no radilo se o zaleđu, pa pogodak nije priznat.

Nekadašnji napadač Hajduka Čop bio je prilici u 24. minuti na ubačaj Silvija Goričana, uspio se izboriti za šut sa 7-8 metara pokraj Šarlije, ali je lopta otišla pokraj vrata.

Mogao je Livaja ponovno na dodavanje Krovinovića zabiti u 30. minuti, ali jak udarac lijevom nogom sa 25 metara prošao je malo uz vratnicu.

U 36. minuti je Hajduk u jednoj akciji imao tri pokušaja, prvo je probao Pukštas, da bi se lopta odbila do Fahda Moufija koji dvaput nije uspio zatresti mrežu.

U nastavku je Hajduk prvi zaprijetio, s lijeve strane iz teške pozicije pucao je Livaja no lopta je otišla pokraj vrata.

Nešto više od pola sata do kraja, Gattuso je napravio dvije promjene koje su trebale pomoći u ofenzivnom segmentu. Anthonyja Kalika je zamijenio Emir Sahiti na lijevom krilu, a Krovinović je mjesto prepustio Aleksandru Trajkovskom koji otišao na polušpicu, dok se Pukštas vratio malo natrag.

Čop je pokušao iz kaznenog prostora nešto napraviti, no momci iz obrane s dezenom dalmatinca na dresu, su blokirali.

Ulaskom Sahitija, Hajduk je dobio dubinu na krilu, pa je tako on servirao prigodu za Livaju, no Zvonimir Šubarić je obranio, a malo zatim pred vratima je bio i Moufi, no ni on nije pogodio.

Ali zato jest Trajkovski kojega je zbog iskustva, profesinalizma i osjećaja za gol na Poljudu ostavio sportski direktor Nikola Kalinić slagajući momčad za novu sezonu. Pukštas je dodao na desnu stranu za Livaju, obrana domaćih bila je malo rastvorena, a kapetan Hajduka je idealno ubacio pred vrata, pa je Makedonac pogodio za vodstvo.

Nakon toga je Fran Karačić mogao izjednačiti, no Lučić je bio na visini zadatka. Potom je i Mody Mamadou mogao do pogotka, no onda je uslijedila već opisana završnica.

LOKOMOTIVA – HAJDUK 1-1 (0-0)

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 3900. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Ivan Janić (Ilok). Četvrta sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). VAR: Mario Zebec (Cestica kraj Varaždina). AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

Strijelci: 0-1 – Trajkovski (81., Livaja), 1-1 – Čop (90.+9-11m).

Lokomotiva (4-2-3-1-): Šubarić – Karačić, Živković, Mersinaj, Leovac – Smakaj, Fetai (od 86. Mamadou) – Sušak (od 86. Baždarić), Mudražija, Goričan – Čop. Trener: Silvijo Čabraja.

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Moufi (od 75. Sigur), Uremović, Šarlija, Melnjak – Krovinović (od 58. Trajkovski), Rakitić – Bamba (od 86. Durdov), Pukštas, Kalik (od 58. Sahiti) – Livaja (od 88. Prpić). Trener: Gennaro Gattuso.

Žuti kartoni: Goričan (Lokomotiva), Šarlija, Uremović, Sigur (Hajduk)

Crveni kartoni: -



Tagovi

NK LokomotivaHajdukGennaro GattusoSilvijo ČabrajaMarko LivajaAleksandar TrajkovskiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti