Luka Stanzl, Marko Lukunic/Pixsell
Luka Stanzl, Marko Lukunic/Pixsell

I robot priprema travnjak za Vatrene!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 09.06.24. | 11:15

Vatreni će imati sjajne uvjete u Neuruppinu. Trening kamp ima nekoliko travnjaka, nove svlačionice i malenu tribinu na kojoj neće biti nikoga jer će u osiguranju biti Hrvati.

Nedjelja će donijeti dolazak Hrvatske u Neuruppin. Prema nekim informacijama, Vatreni će poslijepodne sletjeti u Berlin pa direktno s piste krenuti u 70-ak kilometara udaljeni resort Mark Brandenburg u kojem će biti smješteni tijekom Eura.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Doduše, neće direktno u hotel već u jedan od gradskih parkova gdje se u subotu spremala pozornica za njihov doček. U odboru za doček bit će gradonačelnik Nico Ruhle, veleposlanica RH u Njemačkoj Gordana Bakota te predstavnici lokalnog nogometnog saveza.


Malo kasnije Hrvati će odraditi trening u kampu koji je posebno pripremljen za tu priliku. Inače, riječ je o Volkspark stadionu na kojem igra lokalni MSV Neuruppin. Ima nekoliko travnjaka, ali Vatreni će koristiti onaj glavni koji ima sjajne uvjete i koji je dobio prolaznu ocjenu od UEFA-ine delegacije koja je ovih dana bila u inspekciji Neuruppina.


Svlačionice su uređene, trava je tepih a za održavanje se brine poseban robot koji crta linije prema programu povezanom sa satelitskim sustavom.

“Poslali smo Sakomanu u Zagreb snimku robota, čisto da vidi gdje je njemačka tehnologija”, rekli su nam kroz šalu vrijedni djelatnici HNS-a koji već nekoliko dana u Neuruppinu peglaju posljednje detalje kako bi Modrić i društvo dočekali besprijekorni uvjeti.

Stadion ima malu centralnu tribinu na kojoj ima 300 sjedećih dok uz ogradu može biti oko pet tisuća stajaćih mjesta. Sve je brendirano prema naputku UEFE u kojoj ne postoji prostor za improvizaciju.

Prema planu, u ponedjeljak će naši reprezentativci imati otvoreni trening za lokalno stanovništvo. Pravilo je to UEFE i jedan od načina pokazivanja zahvalnosti na gostoprimstvu. Nakon toga, Dalić i njegov stručni stožer imat će potpun mir do petka kada reprezentacije Hrvatske putuje u Berlin. Svaki trening bit će otvoren tek 15-ak uvodnih minuta kako bi se snimili friški kadrovi potrebni za medije, a onda će novinari morati napustiti trening kako ne bi otkrivali taktičke finese s kojima Hrvati žele zaskočiti Španjolsku u prvoj utakmici na EURU. Inače, u sklopu trening kampa je medijski centar u kojem će biti sve aktivnosti tijekom EURA, izuzev službenih press konferencija prije i nakon utakmica.


Sam trening kamp udaljen je oko pet minuta vožnje od hotela Mark Brandenburg i pripadajućih termi. Riječ je o ekskluzivnom odmaralištu u koji najčešće dolaze imućni stanovnici Berlina i u kojem u ovom trenutku nema slobodne sobe. HNS je zakupio veći dio hotela, odnosno prva dva kata. Inače, pogled iz soba puca na jezero Ruppiner. Doduše, ima i stražnja strana u kojem s balkona gledate na građevinske kranove s obzirom na to da je u neposrednoj blizini veliko gradilište. Cijene su visoke, odnosno prilagođene klijenteli koja i inače dolazi u taj resort a da bi Vatreni imali prijeko potreban mir pobrinut će se zaštitari iz Zagreba koji će biti u hotelu i u trening kampu tijekom cijelog boravka naše reprezentacije u Neuruppinu.



Tagovi

Euro 2024Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNS

Ostale Vijesti